Η νέα Δήμαρχος της Βαρκελώνης προστατεύει τους ΄πολίτες και απειλεί με πρόστιμα τρεις τράπεζες


Πρόστιμα ύψους 60.000 ευρώ σε τρεις ισπανικές τράπεζες, που έχουν στην κατοχή τους άδεια κατασχεμένα σπίτια, αναμένεται να επιβάλει το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή η νεοεκλεγείσα αριστερή δήμαρχος της πόλης Άντα Κολάου.

Σύμφωνα με την Κολάου, η «καμπάνα» αφορά τις τράπεζες BBVA, Banco Sabadell και Sareb, οι οποίες για περισσότερα από δύο χρόνια έχουν στην κατοχή τους άδεια κατασχεμένα σπίτια, αντί να τα προσφέρουν το δήμο, για να τα χρησιμοποιήσει για τους άστεγους.

«Η δημοτική αρχή έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο πόρο προκειμένου να αντιμετωπίσει τη στεγαστική κρίση που έχει ενσκήψει», είπε η Κολάου, τονίζοντας πως επιβλήθηκαν πρόστιμα της τάξεως των 60.000 στις τράπεζες αυτές, όσον αφορά σε 12 σπίτια που είχαν κατασχεθεί, αλλά παραμένουν άδεια.
Πρόσθεσε, δε, πως «αν οι τράπεζες δεν λύσουν το πρόβλημα εντός ενός μήνα, τότε θα επιβληθεί κι άλλο πρόστιμο, της τάξεως των 10.000 ευρώ. Μια ακόμη καθυστέρηση δύο μηνών και το πρόστιμο θα αυξηθεί στα 15.000 ευρώ».

Τέλος, ανακοίνωσε πως ξεκινάει η έρευνα για ακόμη 62 κατοικίες που ανήκουν και σε άλλες τράπεζες.

Η οικονομική κρίση στην Ισπανία από το 2012 μέχρι σήμερα έχει οδηγήσει σε ένα «πογκρόμ» εξώσεων και κατασχέσεων σπιτιών.

Ένας φωτογράφος, ο Andres Kudacki ξεκίνησε να φωτογραφίζει τις εξώσεις στην Ισπανία το 2012 για το Associated Press κι επί 3 χρόνια προσπαθεί μέσα από τον φακό του να πει την βαθύτερη ιστορία πίσω από την οικονομική κρίση στην Ισπανία.
ΠΗΓΗ

on 8:36 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Η νέα Δήμαρχος της Βαρκελώνης προστατεύει τους ΄πολίτες και απειλεί με πρόστιμα τρεις τράπεζες

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.