Υπ.Οικ.: Σκέψεις για «πλούσια δώρα» σε όσους καταναλώνουν με πλαστικό χρήμα


Τρόπους για «χτύπημα» στη φοροδιαφυγή και κίνητρα για την συχνή χρήση των χρεωστικών και των πιστωτικών καρτών αναζητούν στο Υπουργείο Οικονομικών με το σενάριο των…κληρώσεων κινητών και ακινήτων να βρίσκεται μέσα στα σχέδια των προτάσεων που εξετάζονται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», στο οικονομικό επιτελείο εξετάζονται -σε συνεργασία με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών- η δυνατότητα της χρήσης καρτών, για το χτίσιμο του αφορολογήτου, με κληρώσεις ακινήτων, αυτοκινήτων και τουριστικών πακέτων με στόχο να συνηθίσουν οι πολίτες να χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα.

Ήδη οι προτάσεις αυτές αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας με τα τεχνικά κλιμάκια των πιστωτών ενόψει της αναδιάρθρωσης του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο και οι αποφάσεις αναμένονται άμεσα.

Ειδικότερα εξετάζεται:

το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου βάσει των συναλλαγών με κάρτες με δύο εναλλακτικές εκδοχές. Η πρώτη επιλογή είναι η αναγνώριση του αφορολόγητου ορίου εφόσον το σύνολο των δαπανών του φορολογούμενου γίνει με κάρτα. Η δεύτερη εκδοχή προβλέπει υψηλότερο αφορολόγητο όριο για όσους χρησιμοποιούν κάρτες. Για παράδειγμα το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ που ισχύει σήμερα θα προσαυξάνεται και πιθανώς να φτάνει στα 10.000 – 11.000 ευρώ εφόσον κάποιος έχει συγκεντρώσει το σύνολο των αποδείξεών του μέσω συναλλαγών με κάρτες.
Κληρώσει ακινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζονται 10 κληρώσεις διαμερισμάτων ετησίως . Στη κλήρωση θα συμμετάσχουν όσοι έχουν συγκεντρώσει ένα συγκεκριμένο όριο συναλλαγών με κάρτες και ανάλογα με το εισόδημα του κάθε φορολογούμενου.
Κληρώσεις αυτοκινήτων και τουριστικών πακέτων.
ΠΗΓΗ

on 12:15 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Υπ.Οικ.: Σκέψεις για «πλούσια δώρα» σε όσους καταναλώνουν με πλαστικό χρήμα

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.