Λίγη μπύρα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν… Ούτε καν την καρδιά σας!


Οι γυναίκες που πίνουν λίγη μπίρα, κινδυνεύουν λιγότερο από το να υποστούν έμφραγμα, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη. Όπως προέκυψε από τα ευρήματά της, εκείνες που πίνουν μπίρα μία έως δύο φορές την εβδομάδα, διατρέχουν 30% μικρότερο κίνδυνο εμφράγματος, σε σχέση με όσες πίνουν είτε πολλή μπίρα είτε καθόλου

Eρευνητές της Ιατρικής Ακαδημίας Σαλγκρένσκα του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, με επικεφαλής τη Δρ. Ντομινίκ Χάνγκε ανέλυσαν στοιχεία από 1.500 γυναίκες για περίοδο 32 ετών.

Συγκεκριμένα, συσχέτισαν την κατανάλωση διαφόρων αλκοολούχων ποτών (μπίρας, κρασιού, βότκας κ.α.) με τη συχνότητα εμφάνισης εμφραγμάτων, εγκεφαλικού, διαβήτη και καρκίνου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, 185 γυναίκες έπαθαν έμφραγμα και 162 εγκεφαλικό, ενώ 160 εμφάνισαν διαβήτη και 345 καρκίνο.

Η στατιστική ανάλυση έδειξε πως η μεγάλη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο, ενώ από την άλλη η περιορισμένη κατανάλωση μπίρας φαίνεται να προστατεύει από έμφραγμα.

Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί κατά πόσο η μέτρια κατανάλωση κρασιού έχει ανάλογα θετική επίδραση σε μια γυναίκα, πράγμα για το οποίο χρειάζονται περαιτέρω μελέτες.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο σκανδιναβικό ιατρικό περιοδικό «Scandinavian Journal of Primary Health Care«.
ΠΗΓΗ

on 11:33 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Λίγη μπύρα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν… Ούτε καν την καρδιά σας!

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.