Εσείς γνωρίζετε πόσο χρόνο χρειάζεται το αλκοόλ για να φύγει από το σώμα;


Υπάρχει η λανθασμένη άποψη ότι το αλκοόλ διασπάται με διαφορετικό ρυθμό στους παχείς ανθρώπους, συγκριτικά με τους αδύνατους… Στους άνδρες, συγκριτικά με τις γυναίκες… Στους ψηλούς, συγκριτικά με τους κοντούς…

Κι όμως, η διάσπαση του αλκοόλ από το συκώτι, το οποίο είναι το κεντρικό όργανο που μεταβολίζει το αλκοόλ και το εξωθεί από το σώμα, δεν επηρεάζεται ούτε από το βάρος, ούτε από το ύψος, αλλά ούτε και από το φύλο.

Το αλκοόλ αποβάλλεται από το σώμα μέσω του ιδρώτα, της αναπνοής και των ούρων και όλοι οι άνθρωποι μεταβολίζουν το αλκοόλ με τον ίδιο ρυθμό, δηλαδή 29 χιλιοστόλιτρα ανά ώρα.

Αν αναλογιστείτε λοιπόν ότι ένα ποτήρι κρασί, ένα ποτήρι μπύρα και ένα ποτήρι λικέρ περιέχουν 29 χιλιοστόλιτρα αλκοόλης, αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας θα έχει απαλλαγεί εντελώς από το αλκοόλ μετά από μία ώρα, μετά την κατανάλωση.
ΠΗΓΗ

on 11:17 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Εσείς γνωρίζετε πόσο χρόνο χρειάζεται το αλκοόλ για να φύγει από το σώμα;

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.