Κυρ. Μητσοτάκης: Όλοι οι…καλοί χωράνε στη ΝΔ


Με πολιτικά «ανοίγματα» προς όλες τις πλευρές της Νέας Δημοκρατίας, στην προσπάθειά του να «κρατήσει» τις εύθραυστες ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματος, επικεντρώθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι σε ένα κεντροδεξιό κόμμα «μπορούν να συνυπάρχουν τόσο οι δεξιοί, όσο και οι κεντρώοι, από τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας μέχρι την παραδοσιακή δεξιά», ξεκαθαρίζοντας πως σε αυτό το πλαίσιο «προφανώς έχει θέση και ο κ. Γεωργιάδης. Διότι», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, «αν μιλάμε για ένα κεντροδεξιό κόμμα, το οποίο πηγαίνει από το κέντρο μέχρι την παραδοσιακή δεξιά, θα υπάρχουν στελέχη με τα οποία δεν θα συμφωνώ σε όλα. Αλλιώς να το κάνουμε ένα μικρό μαγαζί, δεν είναι όμως αυτό η Νέα Δημοκρατία».

Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν θα κάνει «νταλαβέρια» με τις παραδοσιακές συντεχνίες της ΝΔ, «δεν με ενδιαφέρει αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «οι νέοι δεν μας ψηφίζουν και δεν μας ακούν», διότι η ΝΔ ένα κόμμα γερασμένο αν και «ο βασικός αξιακός της πυλώνας εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά επίκαιρος και πρέπει να προβληθεί».

Επίσης, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, επανέλαβε την θέση του για την διεξαγωγή «τηλεμαχίας» μεταξύ των υποψηφίων, ενώ μιλώντας για την μέχρι σήμερα πορεία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, τόνισε: «Του βγάζω το καπέλο», εξηγώντας: «Επειδή, πράγματι δεν είχε τη νομιμοποίηση μίας εκλογής από την ίδια την κοινωνία, προφανώς δεν μπορούσε να κάνει τόσα πράγματα, όσα θα ήθελε να κάνει, εάν τελικά καταλήξει να είναι υποψήφιος, θα είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε έναν πολύ γόνιμο και δημιουργικό διάλογο για το τι θα θέλει και αυτός στη Νέα Δημοκρατία».

Αναφορικά με τις δομικές αλλαγές που χρειάζεται η ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε κυρίως στο θέμα της ανανέωσης των προσώπων, των δομών, αλλά και στο ίδιο το brand name της αναγνωρίζοντας ότι «δεν έχουμε καταφέρει να εκπέμψουμε ένα πραγματικό μήνυμα αισιοδοξίας για τη νέα γενιά, να τους δώσουμε μια πραγματική ελπίδα ότι με κεντροδεξιές φιλελεύθερες πολιτικές μπορούν να πετύχουν ένα καλύτερο αύριο».

Εκτίμησε πάντως ότι «δεν θα ανανεωθεί η ΝΔ, αν δεν ψηφίσουν πολλοί ανώνυμοι ψηφοφόροι». Υποστήριξε ότι η παρούσα διαδικασία εκλογής «είναι ο μόνος τρόπος να ανανεωθεί πραγματικά η ΝΔ» εκφράζοντας την προτίμηση σε «πολύ περισσότερες διαδικτυακές δράσεις συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση της πολιτικής» και «συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην επιλογή των υποψήφιων βουλευτών».

Στο σημείο αυτό, ο βουλευτής της ΝΔ έφερε ως παράδειγμα τα θέματα Παιδείας εκεί όπου, όπως είπε, «δεν έχουμε ενδεχομένως μιλήσει επαρκώς για το τι σημαίνει σύνδεση της εκπαίδευσης με την πραγματική οικονομία, δεν έχουμε μιλήσει όσο πειστικά θα έπρεπε ενδεχομένως για το τι σημαίνει να προσελκύουμε ιδιωτικές επενδύσεις, δεν έχουμε μιλήσει για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα», επισήμανε σημειώνοντας ότι «με μεγάλες κατηγορίες πολιτών έχουμε πάρει διαζύγιο».

Μιλώντας για το χώρο της δημόσιας διοίκησης, ο κ. Μητσοτάκης αφού ανάφερε ότι επρόκειτο για ένα «δύσκολο χαρτοφυλάκιο», τόνισε ότι «υπήρχαν πολλοί νέοι δημόσιοι υπάλληλοι που είδαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες μου και τις προτάσεις μου ειδικά στα ζητήματα της σωστής αξιολόγησης». Εκτίμησε μάλιστα ότι το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι η πολιτική της για τα θέματα του Δημοσίου, καθώς ο ίδιος τετραπλασίασε τον αριθμό των προσωπικών του σταυρών στις εκλογές του Ιανουαρίου, πηγαίνοντας από τους 25.000 σταυρούς σχεδόν στους 100.000.

«Στη νεολαία είναι τα προβλήματά μας, στις παραγωγικές τάξεις είναι τα προβλήματά μας, όχι κατ” ανάγκη στους δημοσίους υπαλλήλους», είπε τονίζοντας ωστόσο ότι «το Δημόσιο χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση, δεν χρειάζεται απολύσεις».

Επανερχόμενος τέλος στην απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι «δεν πήρα τηλέφωνο κανέναν, το συζήτησα με τη συνείδησή μου, με τη σύζυγό μου, με τα παιδιά μου, με τους στενούς μου συνεργάτες και αποφάσισα να κατέβω. Είναι τόσο απλό, δεν ζήτησα τη στήριξη κανενός, δεν κατεβαίνω με το χρίσμα κανενός, κατεβαίνω με το όποιο βάρος του δικού μου βιογραφικού και των δικών μου θέσεων».

Για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα είπε ότι του είναι συμπαθής, είναι νέος άνθρωπος και έχει φρέσκιες ιδέες, αλλά έθεσε το θέμα της διαρχίας που θα προκύψει στη ΝΔ, καθώς άλλος θα είναι ο πρόεδρος και άλλος ο επικεφαλής στη Βουλή.
ΠΗΓΗ

on 10:53 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Κυρ. Μητσοτάκης: Όλοι οι…καλοί χωράνε στη ΝΔ

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.