«Πόλεμος» ΝΔ- Καμμένου για τα εξοπλιστικά και την «κρυμμένη» δικογραφία


Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη ΝΔ και τους ΑΝΕΛ με αφορμή το θέμα της δικογραφίας για τα εξοπλιστικά, που αποκάλυψε το altsantiri.gr. Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας χθες το βράδυ στην ΕΡΤ κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι λέει «ψέματα» για το θέμα της δικογραφίας, «επικαλούμενος έγγραφα που δεν κατέχει». Στην απάντησή της η ΝΔ τονίζει ότι «ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέρχεται σε ένα ζήτημα, που γνωρίζει πολύ καλά την αλήθεια, «αλλά προσπαθεί να σπιλώσει την ηθική υπόσταση του προέδρου της ΝΔ κάνοντας τη βρώμικη δουλειά του κ. Τσίπρα ο οποίος βρίσκεται σε πανικό».

Χθες το βράδυ, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Πάνος Καμμένος, απαντώντας στα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για το θέμα της δικογραφίας που αναζητά τυχόν ευθύνες από τέσσερις υπουργούς Εθνικής Άμυνας για τα εξοπλιστικά, κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ είτε να προσκομίσει σήμερα το έγγραφο αυτό που αφορά αυτήν τη δικογραφία ή να εγκαταλείψει τον προεκλογικό του αγώνα. «Δεν μπορεί να διεκδικεί τη πρωθυπουργία της χώρας και να λέει ψέματα στον ελληνικό λαό, επικαλούμενος μάλιστα έγγραφα τα οποία δεν κατέχει», συμπλήρωσε.

«Έξι εισαγγελείς, και συγκεκριμένα δύο στρατιωτικοί εισαγγελείς, τρεις εισαγγελείς εγκλημάτων διαφθοράς και δύο εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, έχουν διαπιστώσει κατόπιν διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίστηκε, 4.000 σελίδων, αξιόποινες πράξεις που εμπίπτουν στον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Και μάλιστα, με βαριές κατηγορίες, που είναι απιστία σε βάρος του Δημοσίου και επιβαρυντικές περιστάσεις, που αναφέρονται σε καταχραστές του δημοσίου» είπε ο κ. Καμμένος και προσέθεσε ότι όλα αυτά τα στοιχεία τα καταθέτει στην ΕΡΤ. «Αύριο θα είναι στην ΕΡΤ ο κ. Μεϊμαράκης. Οφείλει να φέρει τα έγγραφα τα οποία λέει», τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

Διευκρίνισε ότι τα στοιχεία αυτά είναι των αρμοδίων υπηρεσιών και επισήμανε ότι «όταν εμπλέκονται υπουργοί, η εισαγγελία σταματάει την έρευνα και στέλνει την υπόθεση στη Βουλή για να πάρει άδεια».

«Πώς ο κ. Μεϊμαράκης πήρε έγγραφο από τον εισαγγελέα ότι δεν έχει καμία ευθύνη και πού είναι το έγγραφο αυτό, όταν ακριβώς αυτό το διερευνά;» αναρωτήθηκε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας: «Εγώ δεν λέω ότι όλοι αυτοί, δηλαδή, ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο κ. Παπαντωνίου, ο κ. Μεϊμαράκης, ο κ. Βενιζέλος είναι κατάδικοι. Λέω ότι υπάρχει μία κατηγορία από μία προκαταρκτική… από 6 εισαγγελείς. Αυτό δεν οφείλεται να διερευνηθεί; Οφείλει».

Ερωτηθείς αν από τα στοιχεία στα οποία αναφέρεται προκύπτει κάτι επιβαρυντικό, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε «από τα στοιχεία που είναι μπροστά μου, από τα στοιχεία όλης της δικογραφίας προκύπτει κατ” αρχάς, ότι επί υπουργίας Μεϊμαράκη πληρώθηκε το ποσόν των 105 εκατομμυρίων ευρώ για τα υποβρύχια τα συγκεκριμένα, για το πρόγραμμα το συγκεκριμένο, ενώ υπήρχε καθυστέρηση και ο ανάδοχος δεν είχε προχωρήσει στην εξέλιξη του προγράμματος, και βέβαια ένα σωρό στοιχεία».

«Μάλιστα, θυμάμαι τον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος ο ίδιος ως υπουργός Άμυνας αντιδρούσε στο να παραλάβει τα υποβρύχια -και καλώς αντιδρούσε, όπως και ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Αλλά, παρά την αντίδρασή του, τα 105 εκατομμύρια πληρώθηκαν» προσέθεσε.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να πληρωθούν αυτά τα ποσά, ενώ στην παρατήρηση για το αν υπήρχαν ρήτρες, είπε ότι «για αυτό τον λόγο, ακριβώς, είναι η δικογραφία που πήγε στη Βουλή. Θα εξεταστεί τι έγινε».

ΝΔ:Ο Καμμένος προσπαθεί να σπιλώσει την ηθική υπόσταση του προέδρου της ΝΔ

Στην αντεπίθεση πέρασε η ΝΔ κατά του Πάνου Καμμένου. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέρχεται σε ένα ζήτημα, που γνωρίζει πολύ καλά την αλήθεια, «αλλά προσπαθεί να σπιλώσει την ηθική υπόσταση του προέδρου της ΝΔ κάνοντας τη βρώμικη δουλειά του κ. Τσίπρα ο οποίος βρίσκεται σε πανικό».

Η ΝΔ σημειώνει ότι ο κ. Καμμένος γνωρίζει πολύ καλά την εισαγγελική έρευνα, αλλά και το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής το οποίο έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, προτρέπει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να διαβάσει τη σχετική γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να ενημερωθεί από το υπουργείο Οικονομικών, που έκανε καταβολές αρμοδίως βάσει των σχετικών νόμιμων παραστατικών.

«Για όλα αυτά όμως ο κ. Καμμένος θα μπορούσε να έχει λεπτομερή ενημέρωση από τον τότε υπασπιστή Ναυτικού τού κ. Παπαντωνίου, κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος διαχειριζόταν τον φάκελο μεταξύ ΓΕΝ και του τότε υπουργού, και ο οποίος μια μέρα πριν την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, δια περιφοράς, νύχτα, με υπογραφή του κ. Τσίπρα και εισήγηση του κ. Καμμένου προς το ΚΥΣΕΑ επελέγη αρχηγός ΓΕΕΘΑ», συνεχίζει η ΝΔ, επισημαίνοντας ότι ο κ. Αποστολάκης οφείλει να ενημερώσει και δημοσίως τον ελληνικό λαό για τη νομιμότητα της τότε σύμβασης και των πληρωμών της, καθώς είχε ασχοληθεί με την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού του υποβρυχίου Ωκεανός το οποίο και θα παραλάβει.

Η ΝΔ υπενθυμίζει, τέλος, ότι είναι γνωστό πως κατά την περίοδο της θητείας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη δεν έγινε καμία παραγγελία, καμία πληρωμή και καμία παραλαβή.

ΑΝΕΛ: Ο υπόδικος κ. Μεϊμαράκης ας απολογηθεί πρώτα στους 6 ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς

«Ο υπόδικος κ. Μεϊμαράκης, αντί να χρησιμοποιεί το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας απολογούμενος με δελτία τύπου στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οφείλει να απολογηθεί στους έξι ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίοι με εισαγγελικό πόρισμα και δικογραφία 4.000 σελίδων αποδίδουν αξιόποινες κακουργηματικές πράξεις εις βάρος του για καταβολή ποσού 105 εκατομμυρίων ευρώ στη γερμανική HDV για το υποβρύχιο «Ωκεανός», που έπρεπε να έχει παραδοθεί από το Νοέμβριο του 2007 και μέχρι σήμερα δεν έχει παραδοθεί», αναφέρει ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Ο ελληνικός λαός περιμένει ακόμα τον κ. Μεϊμαράκη να προσκομίσει το έγγραφο που ο ίδιος επικαλέστηκε προχθές στην εκπομπή «Στον ενικό», στο οποίο, κατά τους ισχυρισμούς του κ. Μεϊμαράκη, «ο εισαγγελέας λέει ότι δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο εις βάρος μου», προσθέτουν οι ΑΝΕΛ στην ίδια ανακοίνωση, καταλήγοντας: «Επίσης, αναμένουμε από τον κ. Μεϊμαράκη να κατονομάσει δημόσια τις ποινικές δικογραφίες που δήθεν εκκρεμούν εις βάρος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων , όπως ψευδώς ανέφερε».

ΝΔ: Ο κ. Καμμένος κατρακυλά μέσα στη λάσπη, σπιλώνοντας τους πάντες

«Είναι απορίας άξιον γιατί ο κ. Καμμένος, ενώ διετέλεσε υπουργός το 2009 στην ίδια κυβέρνηση, δεν έκανε ποτέ αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα, εδώ και έξι χρόνια.

Δεν έκανε καμία αναφορά από τον Ιανουάριο έως σήμερα ως καθ’ ύλην Υπουργός Άμυνας.

Τώρα που πάμε για εκλογές και τα ποσοστά του καταρρέουν, πανικοβλημένος, δυστυχώς κατρακυλά και ο ίδιος μέσα στη λάσπη, σπιλώνοντας τους πάντες», αναφέρει στην τελευταία της σχετική ανακοίνωση η ΝΔ και συνεχίζει: «Ο κ. Τσίπρας γιατί καλύπτει τον κυβερνητικό του εταίρο στα λασποκαμώματά του; Ο πρώην υπασπιστής ΓΕΝ του κ. Παπαντωνίου και σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ θα απαντήσει ή όχι; Εμείς δεν θα ασχοληθούμε άλλο και δεν θα παρακολουθήσουμε στον κατήφορό του τον κ. Καμμένο».
ΠΗΓΗ

on 9:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for «Πόλεμος» ΝΔ- Καμμένου για τα εξοπλιστικά και την «κρυμμένη» δικογραφία

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.