ΔΝΤ: Χρηματοδότηση και ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα


Μορφή «χιονοστιβάδας» έχουν πάρει οι τοποθετήσεις από τα εμπλεκόμενα στο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Στις προσπάθειες από τους ηγέτες μελών-κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να «σπάσουν» τη στρατηγική Σόιμπλε για την εφαρμογή πολιτικών ακραίας λιτότητας, έρχεται να προστεθεί η τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, ο οποίος επανέλαβε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και επαρκή χρηματοδότηση του προγράμματος το οποίο περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του χρέους.

Υπενθύμισε, πάντως, πως η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει προσφάτως δηλώσει πως το θέμα του χρέους έχει «δύο πόδια. Το ένα πόδι σχετίζεται με την εις βάθος μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας και το δεύτερο πόδι σχετίζεται με την επαρκή χρηματοδότηση του προγράμματος το οποίο περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Μιλώντας για τη συμμετοχή του Ταμείου στις συζητήσεις εν όψει της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ο εκπρόσωπος διέψευσε τις πληροφορίες, λέγοντας ότι το ΔΝΤ δεν έχει συμμετάσχει σε αυτές τις συζητήσεις.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης στην Ουάσινγκτον ο Ράις απέφυγε να αναφερθεί σε ο,τιδήποτε αφορούσε την Ελλάδα, επικαλούμενος τις επικείμενες εκλογές.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «θα σεβαστούμε την πολιτική διαδικασία στην Ελλάδα».

Πρόσθεσε ότι, μετά τις εκλογές, το ΔΝΤ προτίθεται να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, συμβάλλοντας έτσι στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Για μία ακόμη φορά, απέφυγε να απαντήσει για το πότε θα αποφασίσει το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα.
ΠΗΓΗ

on 10:44 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for ΔΝΤ: Χρηματοδότηση και ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.