Από τι κινδυνεύουν όσοι τρώνε μελάτα αυγά;


Μπορεί τα μελάτα αυγά να είναι πολύ πιο νόστιμα και γευστικά από τα βραστά, ωστόσο εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.

Όπως επισημαίνει η επιστημονική κοινότητα, όταν το αυγό είναι ελαφρώς βρασμένο και ο κρόκος του είναι ρευστός ενδέχεται να περιέχει το βακτήριο της σαλμονέλας, το οποίο προκαλεί ποικίλες ασθένειες στο έντερα και το στομάχι.

Για το λόγο αυτό, λοιπόν, υπογραμμίζεται ότι τα βραστά αυγά πρέπει να μαγειρεύονται μέχρι το ασπράδι και ο κρόκος να στερεοποιηθούν πλήρως.

Αν παρόλ’ αυτά δεν μπορείτε να αποχωριστείτε από τη διατροφή σας τα μελάτα αυγά, τότε η καλύτερη λύση είναι να καταναλώνετε τα παστεριωμένα αυγά, τα οποία έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία και δεν είναι επίφοβα για σαλμονέλα.
ΠΗΓΗ

on 6:02 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Από τι κινδυνεύουν όσοι τρώνε μελάτα αυγά;

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.