Ο Μπουτάρης, η Χρυσή Αυγή και το… ζωικό βασίλειο


«Ο χαρακτηρισμός ότι η Χρυσή Αυγή είναι καρκίνωμα για την ελληνική κοινωνία πρέπει να υπάρχει. Με τη συμπεριφορά τους θα δείξουν, εάν είναι μέρος της κοινωνίας ή μέρος του ζωικού βασιλείου», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι, στο δημαρχείο ενόψει των εθνικών εκλογών, παρουσία εκπροσώπων όλων των κομμάτων.

Σημειώνεται πως πριν από δύο περίπου εβδομάδες είχε επικρατήσει ένταση, που οδήγησε στην προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όταν ο κ. Μπουτάρης, με αφορμή το θέμα των προσφύγων άσκησε έντονη κριτική στη Χρυσή Αυγή και τον Ηλία Κασιδιάρη, με αποτέλεσμα να αντιδράσει ο βουλευτής και επικεφαλής της παράταξης της «Ελληνικής Αυγής», Αρτέμης Ματθαιόπουλος. «Κατά την ταπεινή μου άποψη η Χρυσή Αυγή είναι καρκίνωμα στην ελληνική κοινωνία. Ήταν προσβολή η τοποθέτηση του κ. Ματθαιόπουλου ότι οι σύροι πρόσφυγες δεν κάθονται να πολεμήσουν. Με τι να πολεμήσουν; Με κουβάδες και κατσαρόλες; Είναι ντροπή αυτά που λες», είχε σημειώσει ο κ. Μπουτάρης απαντώντας στην τοποθέτηση για τους σύρους πρόσφυγες, τους οποίους λίγο νωρίτερα τους είχε χαρακτηρίσει «λιποτάκτες διότι δεν κάθονται να πολεμήσουν για την πατρίδα τους».

Στη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκε η κατανομή και ο τρόπος χρήσης των συνολικά 384 ελεύθερων χώρων που διαθέτει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Η πρόταση του προέδρου, Παναγιώτη Αβραμόπουλου, να διατεθεί το 50% των στεγάστρων διπλής όψεως στα κόμματα που ήδη εκπροσωπούνται στη Βουλή και το άλλο 50% στα νεοεισερχόμενα δεν έγινε ομοφώνως δεκτή και το θέμα θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πέραν, όμως, από τα στέγαστρα διπλής όψεως και εάν θα διατεθεί χώρος στη Χρυσή Αυγή, ο δήμαρχος στάθηκε στα μπάνερς και τις αφίσες που θα γεμίσουν την πόλη και απείλησε τα κόμματα με πρόστιμα.

«Τα ίδια συνεργεία που θα ανεβάσουν τα μπάνερ και τις αφίσες, να αναλάβουν και την ευθύνη να τα κατεβάσουν. Θα βάζουμε πρόστιμα, εάν υπάρχουν αναρτημένα μετά τη λήξη των εκδηλώσεων. Γιατί και ο Άγιος φοβέρα θέλει. Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου θα πέφτουν πρόστιμα» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Μπουτάρης ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί σε κανένα κόμμα ή συνδυασμό η Πλατεία Αριστοτέλους και ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας για προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Όσον αφορά τον τηλεοπτικό χρόνο στα δημοτικά μέσα, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, οι εκπρόσωποι των κομμάτων ζήτησαν ομόφωνα να μην προσκαλείτε στέλεχος της Χρυσής Αυγής στα πάνελ των συζητήσεων, πρόταση που επίσης θα απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο.
ΠΗΓΗ

on 5:35 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Ο Μπουτάρης, η Χρυσή Αυγή και το… ζωικό βασίλειο

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.