Ο πανικός στην οικονομία μας τώρα ξεκινάει…


Ο λογαριασμός μετά τις εκλογές δεν βγαίνει… Μέχρι λέει τα τέλη Φεβρουαρίου πρέπει να έχουμε μαζέψει 12,5 δις ευρώ από το ΦΠΑ και το φόρο αλληλεγγύης με την ελληνική οικονομία όμως να είναι στην εντατική, σύμφωνα και με το πρακτορείο Reuters.

Τα πράγματα φαίνεται να είναι πολύ σκούρα, σύμφωνα και με τον γνωστό οικονομολόγο του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, Άγγελο Τσακανίκα, ο οποίος τονίζει ότι η οικονομία μας θα καταγράψει ύφεση λίγο μικρότερη του 2% το 2015.

Και σαν να μην μας έφθανε αυτό το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο που έχουμε υπογράψει, καθιστά σαφές ότι το 80% των μέτρων θα πρέπει να έχουν γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2016 ή σε διάστημα 10 μηνών, αλλιώς, όπως μας είπε και ο Γιούνκερ, η Ευρώπη θα πάψει να είναι ευγενική μαζί μας…

Σε αυτή την κατεύθυνση οι δανειστές μας ήδη κουνάνε το μαντήλι τονίζοντας δια στόματος Ρέγκλινγκ ότι ο ESM, έχει στα χέρια του το 45% του ελληνικού δημοσίου χρέους, εννοώντας δηλαδή, ότι μας έχουν δεμένους χειροπόδαρα!!!

Την ίδια ώρα, οι εταίροι θέλουν να μάθουν και που πήγαν τα 83 περίπου δισ. ευρώ που έχουν απορροφηθεί στις μέχρι σήμερα ανακεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών.

Μιλάμε για σταυρόλεξο που θέλει δυνατούς λύτες…

Έτσι πλέον τίθεται το ερώτημα κατά πόσο η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία μπορεί να πάρει όλα αυτά τα δύσκολα μέτρα που απέφυγαν όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις να υλοποιήσουν…
ΠΗΓΗ

on 8:32 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Ο πανικός στην οικονομία μας τώρα ξεκινάει…

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.