Καταπέλτης ο Τσίπρας για τους πρώην συντρόφους του - Με παρέσυρε ο Λαφαζάνης με το δάνειο από τη Ρωσία


Με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις και το έδαφος που χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση πολλών στελεχών και τη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να στρέψει τα βέλη του στον πρώην στενό του συνεργάτη, σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra Channel...


O Aλέξης Τσίπρας αυτή τη φορά δεν χαρίστηκε στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, λέγοντας πως ότι δεν κατάφεραν εκείνοι που ήθελαν μία αριστερή παρένθεση το πέτυχαν με την απόφασή τους περισσότεροι από 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παραδέχθηκε πως μπορεί να μην το κάνουν συνειδητά αλλά βοηθούν στην παλινόρθωση του παλιού συστήματος.

Καταφέρθηκε εναντίον του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Αριστερής Πλατφόρμας λέγοντας πως πάντα υπήρχε στον ΣΥΡΙΖΑ μία οργανωμένη μειοψηφία που καταψήφιζε όλες τις συλλογικές αποφάσεις αλλά δεν περίμενε, όπως παραδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας να προχωρήσουν στην πτώση της κυβέρνησης.

Μάλιστα, στόλισε για τα καλά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, λέγοντας πως δεν μπορούν να τους κατηγορούν πως θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ αυτοί έριξαν την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς και το 1989 συγκυβερνούσαν με τη Δεξιά. Με αυτό το σχόλιο ο κ. Τσίπρας έδειξε προς την πλευρά του Λαφαζάνη ο οποίος το 1989 ήταν στέλεχος του ΚΚΕ που έκανε συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία.

Ουσιαστικά στην προσπάθεια του να "μαζέψει" τις απώλειες από τα αριστερά, ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε πως ο κ. Λαφαζάνης τον παρέσυρε στο θέμα του εναλλακτικού δανεισμού από τη Ρωσία. Μίλησε για αυταπάτες του κ. Λαφαζάνη και τον κατηγόρησε πως θεωρούσε δεδομένη την εκταμίεση των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ ως προκαταβολή για τον λεγόμενο Greek Stream.

Όπως και στο Αιγάλεω έτσι και στην τηλεοπτική του αυτή συνέντευξη ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο μίας μεγάλης κυβερνητικής πλειοψηφίας και μίας συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. Φυσικά προέβαλε και το βασικό του επιχείρημα σε αυτό τον προεκλογικό αγώνα, λέγοντας πως αυτοί κυβέρνησαν τόσα χρόνια και δημιούργησαν χρέη και όχι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ με την προϋπόθεση όπως είπε, η κα Φώφη Γεννηματά να απαλλαγεί από τα βαρίδια, κατονομάζοντας τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Λοβέρδο.
ΠΗΓΗ

on 9:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Καταπέλτης ο Τσίπρας για τους πρώην συντρόφους του - Με παρέσυρε ο Λαφαζάνης με το δάνειο από τη Ρωσία

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.