ΑΓΡΙΕΨΕ ο Πούτιν: Θα ενισχύουμε τη Συρία - Αλίμονο αν δεν ήμασταν εμείς να βοηθάμε για αυτά που άλλοι υποκινούν


Στρατής Μαζίδης

Ένα βήμα μπροστά για το ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και την κριτική ότι η Ρωσία ενισχύει με όπλα τη συριακή κυβέρνηση στον πόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές δηλώνοντας ότι η χώρα του θα συνεχίσει να παρέχει στη συριακή κυβέρνηση στρατιωτική βοήθεια....


Ο Πούτιν έκανε τις παρατηρήσεις του στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του CSTO στην πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, Ντουσάνμπε, σήμερα Τρίτη.

Ο ίδιος απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η υποστήριξη της Ρωσίας στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ είχε ως αποτέλεσμα τη ροή των προσφύγων, λέγοντας ότι χωρίς την υποστήριξη της Μόσχας στη συριακή κυβέρνηση, ο αριθμός των προσφύγων από τη Συρία με προορισμό την Ευρώπη θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος.

«Οι άνθρωποι φεύγουν από τη Συρία, κυρίως λόγω των εχθροπραξιών που είναι σε μεγάλο βαθμό υποκινούμενες από το εξωτερικό, μέσα από την παράδοση εξοπλισμών και ειδικών λογισμικών. Οι άνθρωποι προσπαθούν να ξεφύγουν από τις θηριωδίες των τρομοκρατών, γνωρίζουμε τις θηριωδίες που διαπράττουν και καταστρέφουν τα πολιτιστικά μνημεία» σχολιάζει ο ρώσος πρόεδρος και συνεχίζει:

«Εάν η Ρωσία δεν υποστήριζε τη Συρία, η κατάσταση στη χώρα θα ήταν ακόμη χειρότερη από ό,τι στη Λιβύη και η ροή των προσφύγων θα ήταν πολύ μεγαλύτερη»

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την επιστροφή των ξένων τακφιριστών της Daesh στη χώρα καταγωγής τους:

«Μαχητές από πολλές χώρες του κόσμου, δυστυχώς, ευρωπαϊκές χώρες, η Ρωσική Ομοσπονδία και πολλές πρώην δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης υφίστανται ιδεολογική κατήχηση και λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση στην ISIL. Φυσικά, είμαστε ανησύχοι για ενδεχόμενη επιστροφή τους στα εδάφη μας».
ΠΗΓΗ

on 10:47 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for ΑΓΡΙΕΨΕ ο Πούτιν: Θα ενισχύουμε τη Συρία - Αλίμονο αν δεν ήμασταν εμείς να βοηθάμε για αυτά που άλλοι υποκινούν

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.