Οι Βρυξέλλες θέλουν κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού για να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος


Μόνο με μία κυβέρνηση που θα διαθέτει ευρύτατη νομιμοποίηση θα διαπραγματευτεί η... ευρωζώνη ρύθμιση χρέους, σύμφωνα με πηγή των Βρυξελλών, η οποία διαβεβαιώνει μάλιστα ότι τα σχετικά μηνύματα έχουν ήδη σταλεί και στα ελληνικά κόμματα.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ πηγή της Κομισιόν ξεκαθαρίζει πως «είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα γίνει συμφωνία με τη μισή Ελλάδα», προσθέτοντας ότι η θέση αυτή της Ευρώπης αναμένεται να αποτελέσει βαρύνοντα παράγοντα μεταξύ των κομμάτων μετά τις εκλογές, προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Ουσιαστικά οι εταίροι διαμηνύουν ότι επιθυμούν ευρύτατη κυβερνητική συνεργασία και κυρίως ευρύτατη συναίνεση σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή του προγράμματος και στην ψήφιση μέτρων, άσχετα από τα κόμματα που θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση.
Ουσιαστικά δείχνουν το δρόμο του μεγάλου συνασπισμού, ακόμη και με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας στην ίδια κυβέρνηση ή έστω κοινοβουλευτική συναίνεση ανάλογη εκείνης του Ιουλίου και του Αυγούστου σε επίπεδο ψήφισης και εφαρμογής των μέτρων.
ΠΗΓΗ

on 12:59 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Οι Βρυξέλλες θέλουν κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού για να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.