Αποκάλυψη: Ποιοι πολιτικοί και εκδότες – εργολάβοι λαδώθηκαν για να αγοράσει η ελληνική κυβέρνηση τα αεροσκάφη της Boeing;


Η μεγάλη μπίζνα Λιακουνάκου με τα αεροσκάφη F – 15 που ναυάγησε. Ποιοι πολιτικοί και εκδότες – εργολάβοι λαδώθηκαν για να αγοράσει η ελληνική κυβέρνηση τα αεροσκάφη της Boeing; Όλο το παρασκήνιο από τις εποχές των «χρυσών» μιζών.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Newsbomb:
H υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών είναι ίσως το πιο αμαρτωλό σκάνδαλο των τελευταίων δεκαετιών και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περιοριστεί στα ονόματα του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Σμπώκου και του Κάντα.
Μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις οπλικών συστημάτων όπου διακινήθηκε πακτωλός χρημάτων ήταν η προσπάθεια αγοράς αεροσκαφών F-15 από την Boeing, με μεσάζοντα την εταιρεία του Θωμά Λιακουνάκου.
Η μάχη που δόθηκε το 1999 στο παρασκήνιο για να αγοράσει η ελληνική κυβέρνηση τα F-15 της Boeing που αντιπροσώπευε ο Λιακουνάκος έχει πολύ… ψωμί, αν και τελικά η χώρα μας αγόρασε τα F-16 που αντιπροσώπευε η Lockheed.
Ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης δουλειάς ήταν 3,5 δισ. ευρώ.
Το χρήμα μοιράστηκε σε συγκεκριμένους πολιτικούς και εκδότες της εποχής που υποστήριζαν με τα πρωτοσέλιδά τους τα αεροσκάφη της Boeing.
Οι εφημερίδες τους πίεζαν με «ύμνους» υπέρ των συγκεκριμένων αεροσκαφών.
Κάποιοι μάλιστα από τους πολιτικούς που έδωσαν μάχη εκείνη την εποχή ήταν και κουμπάροι του κ. Λιακουνάκου.
Αυτά είναι γνωστά στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.
Τελικά η «δουλειά» ναυάγησε παρά το γεγονός ότι η Boeing είχε δώσει… ζεστό χρήμα.

Στη συνέχεια η εταιρεία προσέφυγε στα αμερικανικά δικαστήρια ζητώντας να μάθει ποια ήταν η κατάληξη του ποσού που έδωσαν…
Οι αρχές των ΗΠΑ ζήτησαν δικαστική συνδρομή από την Ελλάδα.
Από το 2002, τα δικαστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών περιμένουν ακόμα τη… συνδρομή.
Και θα περιμένουν για πολλά χρόνια ακόμα, αφού όπως σας γράψαμε στην υπόθεση ενεπλάκησαν τρανταχτά ονόματα εργολάβων της ενημέρωσης.
Το Newsbomb ανοίγει το φάκελο των αποκαλύψεων για τις μίζες και το μαύρο χρήμα που διακινήθηκε στα εξοπλιστικά και να είστε βέβαιοι ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν σε… χλωρό κλαρί.
Τα χρήματα του ελληνικού λαού να γυρίσουν στα κρατικά ταμεία, διότι όλα αυτά τα σάπια οπλικά συστήματα και τα υποβρύχια που έγερναν τα πλήρωσε με αίμα, από το υστέρημά του ο ελληνικός λαός.
newsbomb
ΠΗΓΗ

on 11:13 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Αποκάλυψη: Ποιοι πολιτικοί και εκδότες – εργολάβοι λαδώθηκαν για να αγοράσει η ελληνική κυβέρνηση τα αεροσκάφη της Boeing;

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.