ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ… ΟΡΓΑΝΑ: Παραπέμπονται σε δίκη πέντε άτομα για τα TOR M1


Αφορά συμβάσεις που υπεγράφησαν επί ημερών Άκη Τσοχατζόπουλου

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, πέντε άτομα που κατηγορούνται για διακίνηση μαύρου χρήματος στην προμήθεια των αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1, μία ακόμη σύμβαση που υπεγράφη επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το Συμβούλιο Εφετών, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως Ευγενίας Κυβέλου, στέλνει στο εδώλιο τους πέντε κατηγορούμενους κατά περίπτωση για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας από κοινού κατά του Δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Με το ίδιο βούλευμα διατάσσεται ο διαχωρισμός της υπόθεσης κι η διενέργεια περαιτέρω έρευνας από τον ανακριτή Διαφθοράς για τον πρόεδρο της Επιτροπής για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα την περίοδο 1999 - 2000, αναφορικά με τις πράξεις της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι δεν πρέπει να δικαστούν οι πέντε κατηγορούμενοι για επιμέρους πράξεις, ενώ απάλλαξε από κάθε κατηγορία άλλους 11 κατηγορούμενους, ανάμεσά τους τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή του ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Κάντα για το αδίκημα της κακουργηματικής ψευδούς βεβαίωσης κατά του Δημοσίου. Με το βούλευμα, επίσης παύει -λόγω θανάτου- η ποινική δίωξη σε βάρος του Βλάση Καμπούρογλου, του επιχειρηματία που είχε βρεθεί νεκρός σε ξενοδοχείο στην Τζακάρτα τον Οκτώβριο του 2012. Ο Καμπούρογλου ήταν νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας Drumillan που είχε αναλάβει ως ενδιάμεση την υλοποίηση των Αντισταθμιστικών.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά σκέλος της μεγάλης δικογραφίας που αφορά στη διακίνηση μίζας στην αγορά των TOR M1, μέσω της εταιρείας Clavis που φέρεται ότι ίδρυσε ο κατηγορούμενος Γ. Καμάρης κατ΄εντολή του πρώην Διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκου. Συνολικά στην Clavis φαίνεται να διοχετεύθηκαν και να διακινήθηκαν περίπου 12 εκατ. Ευρώ ως δωροδοκία στον Γιάννη Σμπώκο και που κατά τους δικαστές ήταν μέρος της μίζας των συνολικά 90 εκ. ευρώ που μοιράστηκαν για να αναλάβει η ρωσική ANTEY την προμήθεια του συγκεκριμένου εξοπλιστικού.
ΠΗΓΗ

on 6:47 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ… ΟΡΓΑΝΑ: Παραπέμπονται σε δίκη πέντε άτομα για τα TOR M1

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.