1 ΣΤΙΣ 2 ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ


ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ 1 ΣΤΑ 2 ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ... ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ!
Η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα στην διεθνή έκθεση τροφίμων Anuga 2015 που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία 10-14/10/2015 και όπως ήταν αναμενόμενο η ελληνική...
ιχθυοκαλλιέργεια είχε την τιμητική της καθώς αποτελεί τον πρώτο εξαγωγικό κλάδο ζωικών τροφίμων στην χώρα και τον δεύτερο εξαγωγικό κλάδο αγροτικών προϊόντων μετά τα φρούτα και τα λαχανικά.
Ιδιαίτερη αναφορά στο Ελληνικό ψάρι έκανε και ο Γερμανός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην έναρξη της έκθεσης ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία για ενίσχυση της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Η Γερμανία, αν και αποτελεί μια σχετικά μικρή αγορά για το ελληνικό ψάρι, έχει σημαντική προοπτική ανάπτυξης καθώς παρατηρείται διαρκώς αύξηση στην κατανάλωση τσιπούρας και λαβρακιού. Η Ελλάδα κατέχει σήμερα μερίδιο που αντιστοιχεί στο 47% της συνολικής κατανάλωσης αυτών των ψαριών και το 2014 εξήγαγε σχεδόν 3.000 τόνους αξίας περίπου 15 εκ. ευρώ.
Στόχος της ελληνικής συμμετοχής ήταν η προώθηση των ελληνικών προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειες μέσω των ενημερωτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της έκθεσης. Στον χώρο του εθνικού περιπτέρου λειτούργησε εστιατόριο όπου οι εκθέτες και οι επισκέπτες μπορούσαν να δοκιμάσουν το διαφορετικό μενού που ετοίμαζε καθημερινά ο σεφ κ. Βασσάλος και ήταν βασισμένο στο ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας. Οι δράσεις υλοποιήθηκαν από τον οργανισμό Enterprise Greece και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας.
ΠΗΓΗ

on 6:54 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for 1 ΣΤΙΣ 2 ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.