ΚΛΗΣΗ "μαμούθ": Έκοψαν χθες κλήση 14.000 ευρώ σε οδηγό! Δείτε την εικόνα...


Πρόστιμο ύψους 14.000 ευρώ επέβαλε τροχονόμος σε...
έμπορο αυτοκινήτων ο οποίος κινούνταν με εκτελωνισμένο όχημα της αντιπροσωπείας του με πινακίδες «ΔΟΚ»!

Ειδικότερα σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα που έχει το Enikonomia στη διάθεσή του οι κλήσεις που «έκοψε» ο τροχονόμος στον έμπορο αυτοκινήτων ανέρχονται στις 14.000 ευρώ.

Η πρώτη κλήση ύψους 13.000 ευρώ αφορά στην κυκλοφορία οχήματος χωρίς πινακίδες και 'Αδεια κυκλοφορίας, αδιαφορώντας ο τροχονόμος για την ύπαρξη κρατικών πινακίδων «ΔΟΚ».

Οι άλλες δύο κλήσεις ύψους 1.000 ευρώ, 500 ευρώ έκαστη, αφορούν σε ανασφάλιστο όχημα, κάτι το οποίο επίσης αγνοεί ο τροχονόμος καθώς οι κρατικές πινακίδες «ΔΟΚ» είναι ασφαλισμένες.

Ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ) καταγγέλει την Τροχαία πως αγνοεί παντελώς τη νομοθεσία καθώς οι κρατικές πινακίδες «ΔΟΚ» χορηγούνται στους επαγγελματίες του κλάδου ώστε να μπορούν νόμιμα να κινούν τα οχήματα που έχουν στις εκθέσεις τους.

Επίσης ο ΣΕΕΑΕ τονίζει στο Enikonomia πως τόσα υψηλά πρόστιμα δεν έχουν καταγραφεί ποτέ στα ελληνικά χρονικά ακόμη και σε ακραίες περιπτώσεις.

Οι πινακίδες «ΔΟΚ» σύμφωνα με τη νομοθεσία, επισημαίνει ο ΣΕΕΑΕ, χορηγούνται από το κράτος και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν οι Αστυνομικές Αρχές να επιβάλλουν αυθαίρετα τόσο υψηλά πρόστιμα...

Να επισημάνουμε πως το φορτηγάκι που ελέγχθηκε από την Τροχαία αφορούσε σε ένα Fiat Fiorino με 1η 'Αδεια Κυκλοφορίας το 1994 και η σημερινή του αξία υπολογίζεται σε λιγότερα από 1.000 ευρώ!
ΠΗΓΗ

on 1:56 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for ΚΛΗΣΗ "μαμούθ": Έκοψαν χθες κλήση 14.000 ευρώ σε οδηγό! Δείτε την εικόνα...

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.