Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: 3 tips που θα σώσουν τα χέρια σας


Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα είναι μια κοινή πάθηση, στην οποία πιέζεται το μέσο νεύρο στον καρπό, με αποτέλεσμα ο ασθενής να βιώνει μούδιασμα, πόνο και σε προχωρημένο στάδιο, αδυναμία στο χέρι.

Το σύνδρομο εντείνεται κυρίως από τις επαναλαμβανόμενες καθημερινές κινήσεις του καρπού, όπως για παράδειγμα στους χρήστες ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Πληροφόρησης Γυναικών για την Υγεία (ΝWΗΙC) του αμερικανικού υπουργείου Υγείας, οι ακόλουθες τρεις συμβουλές μπορούν να αποβούν σωτήριες για τα χέρια σας.

Κάνετε συχνά διάλειμμα: Είτε γράφετε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή είτε βάφετε, εφ΄ όσον η εργασία σας απαιτεί συνεχείς, μονότονες κινήσεις των χεριών, πρέπει να κάνετε συχνά διαλείμματα το αργότερο κάθε μία ώρα.
Σωστή στάση σώματος: Εάν εργάζεστε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, φροντίστε να κάθεστε στο σωστό ύψος και απόσταση από το γραφείο, ώστε να περιορίζεται η καταπόνηση των καρπών και των χεριών σας. Επίσης, φροντίστε οι αγκώνες σας να βρίσκονται στα πλάγια του σώματός σας καθώς πληκτρολογείτε.
Κάνετε συχνά απαλές διατάσεις: Δηλαδή στρέτσινγκ στα χέρια και τους καρπούς σας, σε κατεύθυνση αντίθετη από αυτήν που συνηθίζετε κατά την εργασία σας.
ΠΗΓΗ

on 5:51 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: 3 tips που θα σώσουν τα χέρια σας

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.