Η Ταχιάου (Ποτάμι) : Ζούσα με 5.500 ευρώ ως βουλευτής το μήνα και περνούσα δύσκολα


Η Ταχιάου γράφει πόσα έπαιρνε ως βουλευτής: Με 5.500 ευρώ καθαρά μηνιαίως διαπιστώνει ότι οι μη ευκατάστατοι δεν αντέχουν στην πολιτική

Θέλοντας να απαντήσει σε όσους λένε ότι οι βουλευτές ζουν πλουσιοπάροχα -μεταξύ αυτών και η Ρέα Βιτάλη- η πρώην βουλευτής του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου,δημοσιεύει το εκκαθαριστικό της μηνιαίας βουλευτικής της αποζημίωσης, προφανώς για να δείξει (δεν ξέρουμε βέβαια κατά πόσο το καταφέρνει) ότι η ζωή του βουλευτή δεν είναι τόσο εύκολη όσο υποστηρίζουν οι περισσότεροι.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα γράφει η ίδια σε άρθρο της στο Protagon, η βουλευτική της αποζημίωση ήταν –καθαρά- 5.501,74 ευρώ. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνονταν όλα τα επιδόματα, γραφείου, έξοδα κίνησης κλπ. Σε όλο το διάστημα δε της θητείας της, «δεν πρέπει να πήρα περισσότερα από 3.000 ευρώ από επιτροπές, κάθε συνεδρίαση της οποίας αποζημιώνεται με 75 ευρώ».
Έπαιρνε επίσης όπως γράφει 1.000 ευρώ κάθε μήνα επίδομα ενοικίου, από το Μάιο έως και τον Αύγουστο. «Βρέθηκα, λοιπόν, με δυο σπίτια και διπλούς λογαριασμούς» σημειώνει καθώς είχε ήδη σπίτι στη Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα δεν είχα κανενός είδους «ζωή» , όπως επίσης γράφει και «στη Θεσσαλονίκη δεν είχα λεπτό ελεύθερο».

Βρέθηκε επίσης να ξοδεύει ασύλληπτα –για τα δικά της δεδομένα- «ποσά για φαγητό, καφέδες κλπ στη Βουλή. Περνώντας ατελείωτες ώρες αναμονής εκεί μέσα, θα φας, θα πιεις, θα ξαναφάς, θα ξαναπιείς, θα κεράσεις και θα κεραστείς. Επίσης, στις κοινωνικές μου εξόδους αλλά και στις παρέες μου πλήρωνα σχεδόν πάντα τα τραπέζια. Ακόμη και σε περιπτώσεις που, στην παλαιότερη ζωή μου, θα δεχόμουν κέρασμα, έκανα εγώ το τραπέζι, διότι ήμουν βουλευτής».

Άρχισε να πληρώνει ακόμη και παροχές που είχε μια ζωή δωρεάν: «Για παράδειγμα, ως μέλος της Ένωσης Συντακτών, έχω δωρεάν είσοδο σε κινηματογράφους και κολυμβητήριο. Ως βουλευτής, όμως, πλήρωνα κανονικά, θα ντρεπόμουν να με δουν να δείχνω την κάρτα της ΕΣΗΕΜΘ για να μπω δωρεάν. Για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, επίσης, τα οποία τιμούσα τον πρώτο καιρό, είχα βγάλει κάρτα μηνιαίων διαδρομών των 45 ευρώ, παρόλο που οι βουλευτές μετακινούνται δωρεάν. Σκεφτόμουν το ρεζιλίκι του να μπει ελεγκτής και να πρέπει να δείξω κάρτα βουλευτή» (κάτι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί να ντρέπεται που θα έδειχνε την κάρτα βουλευτή).

«Πες μου, σε παρακαλώ, Ρέα Βιτάλη, εξακολουθείς να θεωρείς ότι πέρασα πλουσιοπάροχα ως βουλευτής; Όσο για μένα, δεν είμαι πλέον σίγουρη ότι λιγότερο ευκατάστατοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν στην κεντρική πολιτική σκηνή», αναφέρει κλείνοντας το κείμενό της.
ΠΗΓΗ

on 5:45 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Η Ταχιάου (Ποτάμι) : Ζούσα με 5.500 ευρώ ως βουλευτής το μήνα και περνούσα δύσκολα

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.