Έρχεται νέο ψαλίδι στις κύριες συντάξεις άνω των 800 ευρώ


Ισοπεδωτικές είναι οι αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο, αρχής γενομένης μάλιστα από το ασφαλιστικό το οποίο ήρθε για να γκρεμίσει θεμελιωμένα δικαιώματα εργαζομένων….στα βάθη των ετών ενώ δεν διστάζει να καταργήσει ακόμη και την σύνταξη για χιλιάδες ανασφάλιστους υπερήλικες.

Ειδικότερα το νομοσχέδιο φέρνει στους νυν και τους μελλοντικούς συνταξιούχους περικοπές που φθάνουν και το 18%, οι οποίες- δια στόματος Κατρούγκαλου- θα γίνουν σε όσους παίρνουν σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ προκειμένου να πιαστεί ο στόχος που αναφέρεται στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016 το οποίο κάνει λόγο για περικοπές συντάξεων και εφάπαξ συνολικού ύψους 1,268 δισ. ευρώ.

Οι μειώσεις θα επιβληθούν κλιμακωτά στο σύνολο του ποσού κύριας και επικουρικής σύνταξης άνω των 1.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα θιγούν και οι κύριες συντάξεις ύψους 800 ευρώ.

Βέβαια το πραγματικό έλλειμμα των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης είναι πολύ μεγαλύτερο και φθάνει τα 3,9 δισ. ευρώ και αν σε αυτό προσμετρούσε κανείς και το “χρέος” των ασφαλιστικών ταμείων ύψους 2,4 δισ. ευρώ προς τους συνταξιούχους, το οποίο προκύπτει σε περίπτωση εφαρμογής των αποφάσεων του ΣτΕ που έκρινε ως αντισυνταγματικές τις περικοπές του 2012 τότε τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

Αν σε αυτό συμπεριλάβουμε και το γεγονός ότι, το κονδύλι για μισθούς και συντάξεις θα είναι μειωμένο το επόμενο έτος κατά 258 εκατ. ευρώ σε σχέση με φέτος, ενώ για την ασφάλιση θα καταβληθούν 696 εκατ. ευρώ λιγότερα τότε τα πράγματα γίνονται δυσεπίλυτα .

Την ίδια ώρα πολύ λόγος γίνεται από τους σοφούς , να ακολουθηθεί ένα νέο σύστημα υπολογισμού συντάξεων με βάση το σουηδικό μοντέλο και ενιαίους κανόνες εισφορών – παροχών το οποίο όμως θα οδηγήσει σε πολύ χαμηλότερες συντάξεις τη γενιά συνταξιούχων τους ασφαλισμένους δηλαδή μετά το 1992, αφού το ποσοστό αναπλήρωσης δεν θα υπερβαίνει το 55% (κύρια και επικουρική) από 70% που είναι σήμερα.
ΠΗΓΗ

on 10:02 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Έρχεται νέο ψαλίδι στις κύριες συντάξεις άνω των 800 ευρώ

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.