Ποια εποχή του χρόνου οι άνθρωποι γεννιούνται ψηλότεροι;


Γνωρίζατε ότι το ύψος είναι και θέμα… γενεθλίων; Δηλαδή, ότι η εποχή του χρόνου που γεννιέται κάποιος, άνδρας ή γυναίκα, παίζει καθοριστικό ρόλο στο πόσο πολύ ή λίγο θα ψηλώσει και στο κατά πόσο θα είναι υγιής και γερός.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ερευνητές της Μονάδας Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, οι άνθρωποι που γεννιούνται καλοκαίρι τείνουν να έχουν κατά μέσο όρο ελαφρώς μεγαλύτερο ύψος και να είναι γενικότερα πιο υγιείς, συγκριτικά με εκείνους που έρχονται στον κόσμο χειμώνα.

Με επικεφαλής τον Δρα Τζον Πέρι, οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 450.000 άνδρες και γυναίκες.

Όπως διαπίστωσαν, όσα παιδιά γεννήθηκαν κατά τους μήνες Ιούνιο έως Αύγουστο -άρα η σύλληψή τους έγινε το φθινόπωρο- είχαν κατά μέσο όρο ελαφρώς μεγαλύτερο βάρος στη γέννα και αργότερα έγιναν ψηλότερα ως ενήλικες.

Επίσης, συμπέραναν από τη μελέτη τους ότι τα κορίτσια που γεννιούνται το καλοκαίρι, αρχίζουν να έχουν περίοδο ελαφρώς αργότερα, μια ένδειξη για καλύτερη υγεία ως ενήλικες. Είναι η πρώτη φορά που μια έρευνα συσχετίζει αξιόπιστα την έναρξη της εφηβείας στα κορίτσια με την ημερομηνία των γενεθλίων τους. Τα κορίτσια που έχουν αρκετά πρόωρη περίοδο, κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιοπάθεια και διαβήτη αργότερα στη ζωή τους.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο βιολογικός μηχανισμός που συνδέει την ημερομηνία γέννησης με το ύψος, έχει πιθανώς να κάνει σε μεγάλο βαθμό με το πόση βιταμίνη D παίρνει το μωρό στην κοιλιά της μητέρας του, ανάλογα με την περίοδο της κύησης. Η γυναίκα που είναι έγκυος την άνοιξη και το καλοκαίρι, απορροφά περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία και αυτό αυξάνει την ποσότητα της βιταμίνης D στον οργανισμό της.

Η βιταμίνη D βοηθά στην υγεία και στην ανάπτυξη των οστών, ενώ θεωρείται ότι επίσης δρα προστατευτικά κατά του καρκίνου, του διαβήτη, της πολλαπλής σκλήρυνσης και άλλων παθήσεων. Προηγούμενη μελέτη έχει δείξει ότι όσοι γεννιούνται τον Νοέμβριο έχουν πολύ λιγότερη πιθανότητα να αναπτύξουν σκλήρυνση κατά πλάκας σε σχέση με όσους γεννιούνται τον Μάιο.

Άλλωστε, παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι την άνοιξη και το καλοκαίρι τα παιδιά αναπτύσσονται πιο γρήγορα από ό,τι το φθινόπωρο και τον χειμώνα.
ΠΗΓΗ

on 11:07 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Ποια εποχή του χρόνου οι άνθρωποι γεννιούνται ψηλότεροι;

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.