Ενας αλλοπρόσαλλος Ερντογάν: Είμαστε εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή


Ο Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στα εγκαίνια του τμήματος του έργου μεταφοράς νερού από την Τουρκία.
“Είμαστε εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή ο οποίος πέρασε τα πλοία από την ξηρά. Κάναμε το Μαρμαράι κάτω από την θάλασσα του Βοσπόρου. Την επόμενη χρονιά θα ανοίξει το τούνελ της
Ευρασίας. Αυτό το έθνος κάνει τα πάντα φτάνει να επαγρυπνεί απέναντι στον εσωτερικό και εξωτερικό εχθρό. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούμε μαζί να το ξεπεράσουμε”.
Αυτά δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, στα εγκαίνια του αγωγού μεταφοράς νερού από την Μερσίνα στα κατεχόμενα.
Ο Ταγίπ Ερντογάν απήγγειλε μάλιστα και τους στίχους ενός παραδοσιακού τραγουδιού που λέει “Εσύ έλα από εκεί και εγώ από δω να συναντηθούμε στην Κύπρο”. “Κι εμείς πήραμε το νερό, το φέραμε στην Κύπρο και συναντηθήκαμε στην Κύπρο”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι για μισό αιώνα οι Τ/κ δεν θα έχουν πρόβλημα νερού. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούμε να το κάνουμε όταν είμαστε ενωμένοι, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Από την πλευρά του ο Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ευχαρίστησε τον Ταγίπ Ερντογάν επειδή χωρίς εκείνον δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί το έργο, όπως είπε. “Το κίτρινο χρώμα του νησιού θα μετατραπεί σε πράσινο”, ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης.
Στην τελετή συμμετείχαν και ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου και ο `πρωθυπουργός` Κάλιοντζου. Αμέσως μετά πήγαν με ελικόπτερο στα κατεχόμενα για το δεύτερο μέρος της τελετής που πραγματοποιείται στην κατεχόμενη Κερύνεια.
Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία λέγοντας ότι η 1η Νοεμβρίου είναι πολύ σημαντική λέγοντας ότι θα δοθεί η κατάλληλη απάντηση.
Τα έβαλε και με την αντιπολίτευση η οποία χαρακτηρίζει το νεόκτιστο προεδρικό μέγαρο “παράνομο Σαράι”. “Να πέσει στο κεφάλια σας μια πέτρα σαν εκείνη του παράνομου σαραγιού. Θα έρθετε σαν τα αρνιά στο παράνομο σαράι, δεν έχετε άλλη επιλογή”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Στην τελετή και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί αναφέρθηκε στις εκλογές στην Τουρκία λέγοντας “αναμφίβολα περνάτε μια ευαίσθητη περίοδο, σε δύο βδομάδες θα έχετε εκλογές”. “Όταν έχουμε εκλογές στα κατεχόμενα η Τουρκία δεν ξεχωρίζει κανέναν ανάμεσά μας, ούτε τι χρώμα είμαστε, ούτε τι κόμμα είμαστε και γι αυτό είμαστε ευγνώμονες. Κι εγώ όταν κοιτάω στην Τουρκία μας σας βλέπω όλους ένα και σας αγκαλιάζω”, είπε ο Τ/κ ηγέτης.
Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε: “Πριν από μια βδομάδα στην Άγκυρα όταν έγινε η τρομακτική τρομοκρατική επίθεση κλάψαμε μαζί σας. Εάν η Τουρκία έχει πένθος έχει και η `ΤΔΒΚ` πένθος. Η μεγαλύτερή μου ευχή είναι αυτή η όμορφη χώρα να έχει ειρήνη και ηρεμία. Πριν από μια βδομάδα μοιραστήκαμε τον πόνο σήμερα μοιραζόμαστε την χαρά και είμαστε μαζί σας”, είπε ο Τ/κ ηγέτης.
Ανέφερε ότι το νερό στις μέρες μας έγινε πιο σημαντικό από το πετρέλαιο λόγω των παγκόσμιων κλιματολογικών αλλαγών, προσθέτοντας ότι αυτό το νερό θα αυξήσει την παραγωγή των κατεχομένων και το κίτρινο χρώμα του νησιού μας θα μετατραπεί σε πράσινο.
Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει τη δημιουργία μιας `ΤΔΒΚ` η οποία να μπορεί να σταθεί στα δικά της πόδια, προσθέτοντας ότι πρώτη φορά πραγματοποιείται ένα τέτοιο έργο. Ανέφερε ότι θέλει να διαβεβαιώσει και ο ίδιος ότι είναι νερό ειρήνης. “Θέλω να διαβιβάσω τις ευχαριστίες μου στον Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επέδειξε μεγάλο μόχθο και ενδιαφέρον γι αυτό το έργο. Χωρίς τη δική του θέληση δεν θα είχαμε αποτέλεσμα ακόμη, είναι χρέος της συνείδησής μου να το πω αυτό”, ανέφερε.
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συνοδευόμενος από τη σύζυγο και τον γιο του στην τελετή ανέφερε στην ομιλία του ότι είναι “μια τελετή που μας κάνει να καμαρώνουμε. Ανέφερε ότι για την Τουρκία και την Κύπρο η σημερινή είναι μια ιστορική μέρα. “Το νερό το φέρνουμε εμείς, πιστεύουμε ότι οι δύο λαοί στην Κύπρο θα ζήσουν ειρηνικά. Η Τουρκία στηρίζει την από καρδιάς την κατάληξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας με μια γρήγορη δίκαιη και μόνιμη λύση. Θα ολοκληρώσουμε την κρίσιμη περίοδο με επιτυχία. Το νερό που μεταφέρεται στην Κύπρο ας είναι νερό ειρήνης”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι τελούν τα εγκαίνια ενός έργου που είναι παγκοσμίων διαστάσεων και το κάνουν δώρο στο τουρκικό έθνος. Όπως είπε με αυτό το πρόγραμμα θα ανοίξουν 7525 χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Ανέφερε ότι σήμερα η Ανατολή και η `ΤΔΒΚ` για μια ακόμη φορά αγκαλιάζονται. “Ιδρύουμε μια γέφυρα νερού σήμερα που δεν υπάρχει παρόμοιά της στον κόσμο.
Κάνουμε δώρο στην Κύπρο ένα πρόγραμμα πιαγκοσμίων διαστάσεων, ας ντραπούνε αυτοί που δεν μπόρεσαν να ονειρευτούν ένα τέτοιο έργο”, είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι έχει αποδειχθεί ότι η Τουρκία και η Κύπρος δεν θα χωριστούν ποτέ. “Να είναι ευλογημένο το νερό μεταφέρουμε από την μητέρα πατρίδα στην μικρή πατρίδα”, είπε.
Και ο Τούρκος Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία ρωτώντας: “Είσαστε έτοιμοι για την 1η Νοεμβρίου”.
Από την πλευρά του `πρωθυπουργός` Κάλιοντζου είπε ότι το νερό είναι ζωή. “Εμείς όσο περνά ο καιρός φτωχαίνουμε, το νερό μας αλμυραίνει”, είπε ο Κάλιοντζου και ευχαρίστησε το τουρκικό κράτος στο όνομα του λαού της Ανατολής.
“Όπως μοιράζεται το ψωμί του μαζί μας μοιράζεται και το νερό του. Μας δίνετε ζωή
Θα έρθει μια μέρα που αυτό το νερό θα είναι νερό ειρήνης”, ανέφερε.
Το έργο μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα ολοκληρώθηκε σε τέσσερα χρόνια. Το 2011 είχε τεθεί ο θεμέλιος λίθος στην Μερσίνα. Στοίχισε 1,6 δις τουρκικές λίρες. Πρόκειται για έναν αγωγός 80 χλμ κάτω από την θάλασσα σε βάθος 250 μέτρα. Το νερό μεταφέρεται στο φράγμα που έχει κατασκευαστεί στα Πάναγρα στα κατεχόμενα.
Ωστόσο παρά την ολοκλήρωση του έργου εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα για την διαχείριση της διανομής του νερού το οποίο δεν έχει επιλυθεί. Η κρίση είναι μεταξύ της Τουρκίας και των κατεχομένων. Η Τουρκία θέλει να γίνεται η διαχείριση από ιδιωτικό τομέα ενώ τα κατεχόμενα από τους δήμους. Το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στη συνάντηση που θα έχει ο πρώην Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.
Πληροφορίες από το Κυπριακό Πρακτορείο, http://mignatiou.com
ΠΗΓΗ

on 10:03 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Ενας αλλοπρόσαλλος Ερντογάν: Είμαστε εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.