«Πρόβα πολέμου» από τις ΗΠΑ με τη δοκιμή της νατοϊκής αντιπυραυλικής άμυνας στην Σκωτία!


Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει τις πρώτες δοκιμές του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το έγκυρο αμυντικό portal, Military.com, επικαλούμενο πηγή του 6ου αμερικανικού στόλου. Αυτό αναφέρει και ο ρωσικός τύπος, ο οποίος παρακολουθεί το θέμα από «κοντά».

Στις δοκιμές θα συμμετάσχουν αξιωματικοί από τις Ηνωμένες Πολιτείες..., τον Καναδά, την Ισπανία, τη Γαλλία..., το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Κάτω Χώρες, τη Γερμανία, την Νορβηγία και την Ιταλία. Τέσσερα πλοία των ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στην δοκιμή, ενώ θα υπάρχουν παρατηρητές από οκτώ άλλες χώρες.

Η δοκιμή περιλαμβάνει την εκτέλση του σεναρίου της αναχαίτησης ενός οπλισμένου βαλλιστικού πυραύλου ο οποίος θα κατευθύνεται σε ειδικό χώρο στα νησιά Εβρίδες, στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας. Προβλέπεται επίσης η ίδια διαδικασία με άλλο πύραυλο εναντίον πολεμικών πλοίων.

Οι δοκιμές θα διεξαχθούν για να δοκιμαστούν επί του πρακτέου ο συντονισμός των δράσεων των νατοϊκών δυνάμεων ενάντια σε έναν αριθμό εχθρικών «εισερχομένων» πυραύλων.

Στην δοκιμή θα δοκιμαστεί η αντίδραση του ενιαίου συστήματος της αντιπυραυλικής άμυνας. Θα συμμετέχουν επίσης και αντιπυραυλικά συστήματα «Aegis», με την συμμετοχή περισσοτέρων από 30 πολεμικών πλοίων του αμερικανικού ναυτικού, τα οποία είναι εξοπλισμένα με πυραύλους SM-3.
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αναπτύσσουν την αντιπυραυλική άμυνα στην Ευρώπη για περισσότερα από 10 χρόνια, επικαλούμενοι απειλή από το Ιράν.
ΠΗΓΗ

on 5:06 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for «Πρόβα πολέμου» από τις ΗΠΑ με τη δοκιμή της νατοϊκής αντιπυραυλικής άμυνας στην Σκωτία!

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.