Δεν θέλουν να πληρώνονται με κάρτα οι γιατροί!


Την αντίθεσή του στην καθιέρωση της πληρωμής των ιδιωτών γιατρών με πιστωτική κάρτα, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με σχετική ανακοίνωση.
«Οι εξαθλιωμένοι οικονομικά, ιδιώτες γιατροί θα πρέπει να επιβαρυνθούν με το κόστος αγοράς του μηχανήματος και την προμήθεια 2% στις τράπεζες ή αλλιώς θα εξαναγκαστούν να μετακυλήσουν το κόστος στον ασθενή», αναφέρει στην ανακοίνωση ο Γ. Πατούλης, πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Αθηνών και στέλεχος της ΝΔ, ο οποίος μάλιστα είχε εκφράσει ενδιαφέρον και για την προεδρία του κόμματος. Στην ανακοίνωση καλεί την κυβέρνηση «να λάβει υπόψη τις ιδιαίτερες παραμέτρους και να επιδείξει την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζει την αντίθεσή του στην καθιέρωση της πληρωμή της ιατρικής επίσκεψης και πράξεων με πιστωτική κάρτα όπως προαναγγέλθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και καλεί την κυβέρνηση να το επανεξετάσει.

Το εν λόγω μέτρο δεν θα συμβάλλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς πρόκειται για παροχή υπηρεσιών και όχι για προϊόν και δεν μπορεί κατ΄ αυτόν τον τρόπο να ελεγχθεί.

Αντιθέτως, θα αποτελέσει μια ακόμα σημαντική επιβάρυνση για τον επαγγελματία της υγείας που θα πρέπει να πληρώσει την προμήθεια του 2% στις τράπεζες καθώς και το κόστος αγοράς του μηχανήματος. Οι ιδιώτες γιατροί που έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά θα πρέπει να υποστούν την επιβάρυνση ή θα εξαναγκαστούν να μετακυλήσουν το κόστος στον ασθενή.

Επιπλέον θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ασθενών προχωρημένης ηλικίας που δεν έχει εξοικειωθεί με την συγκεκριμένη διαδικασία. Ο ΙΣΑ καλεί την κυβέρνηση να λάβει υπόψη τις ιδιαίτερες παραμέτρους του χώρου της υγείας και να επιδείξει την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία».
ΠΗΓΗ

on 10:21 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Δεν θέλουν να πληρώνονται με κάρτα οι γιατροί!

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.