Προειδοποίηση απευθύνουν οι «συμμαχικές δυνάμεις» στη Ρωσία


Ως «περεταίρω κλιμάκωση» της σύγκρουσης, που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να πυροδοτήσουν περισσότερο εξτρεμισμό καθώς και τη «βαθιά ανησυχία» τους για τις επιθέσεις των Ρώσων στη Συρία, εκφράζουν η Τουρκία και οι εταίροι της στον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Σε κοινό ανακοινωθέν με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τις συμμαχικές αραβικές χώρες του Κόλπου, απευθύνεται κάλεσμα στη Ρωσία να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές με στόχο τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης και να επικεντρωθεί στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Δούμα, Αλεξέι Πουσκόφ, δήλωσε πως οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία θα διαρκέσουν «τρεις ή τέσσερις μήνες» και μάλιστα «θα ενισχυθούν».

Ενώ, όταν ερωτήθηκε εάν πρέπει να αναμένεται κλιμάκωση της επιχείρησης, απάντησε : «Οπωσδήποτε».

Ο Αλεξέι Πουσκόφ πρόσθεσε επίσης ότι οι αεροπορικές επιδρομές του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού δεν υπήρξαν αρκετά αποτελεσματικές και ότι πρέπει να αρχίσει νέα φάση στον αγώνα κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

«Πιστεύω ότι το σημαντικό είναι η ένταση. Ο αμερικανικός συνασπισμός παρίστανε ότι βομβαρδίζει το Ισλαμικό Κράτος επί έναν χρόνο, δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Εάν αυτό γίνει με πιο αποτελεσματικό τρόπο, πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα φανούν», είπε.

«Μόνο το 20% των επιχειρήσεων (του διεθνούς συνασπισμού) είχε αποτέλεσμα. Στο 80% των περιπτώσεων, ούτε καν βομβάρδισαν», δήλωσε ο Πουσκόφ.

Αναφερόμενος στις δυτικές επικρίσεις ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει τεθεί ως προτεραιότητα των ρωσικών αεροπορικών πληγμάτων, ο Πουσκόφ απάντησε ότι «κύριος στόχος είναι οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται πιο κοντά στη Δαμασκό», τη στιγμή που οι δυτικές χώρες επιμένουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις χτυπούν μακριά από τις βάσεις των τζιχαντιστών , που βρίσκονται στην ανατολική Συρία.

«Πρέπει να διευθετήσουμε τα θέματα με το Ισλαμικό Κράτος, να διαλύσουμε αυτήν την οργάνωση ή να την εξουδετερώσουμε και στη συνέχεια θα δούμε τι θα γίνει με το μέλλον της Συρίας», είπε.

Μία διεθνής διάσκεψη με τη συμμετοχή του Μπασάρ αλ Ασαντ και του Ιράν θα ήταν «λογική ιδέα». «Επί τέσσερα χρόνια, η κυβέρνηση Ασαντ έχει αντισταθεί και σήμερα είναι η μόνη στρατιωτική δύναμη στο συριακό έδαφος που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος. Δεν θεωρούμε ότι ο Ασαντ είναι ο μόνος υπεύθυνος για το συριακό χάος και το πλήθος των νεκρών εδώ και τέσσερα χρόνια. Οι χώρες της Μέσης Ανατολής και εν μέρει της Δύσης που υποστήριξαν την ένοπλη εξέγερση είναι επίσης υπεύθυνες για την κατάσταση αυτή».

Η Ρωσία εξαπέλυσε χθες για δεύτερη μέρα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία τα οποία, όπως ανακοίνωσε, είχαν στόχο τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ενώ Ρώσοι και Αμερικανοί στρατιωτικοί συζήτησαν για τους τρόπους αποφυγής οποιουδήποτε επεισοδίου στον συριακό εναέριο χώρο.

Όσον αφορά το γειτονικό Ιράκ, όπου δρα επίσης το ΙΚ, η Μόσχα ανέφερε ότι δεν έχει πρόθεση να επεκτείνει σε αυτή τη χώρα τη δράση της Πολεμικής της Αεροπορίας, ωστόσο η Βαγδάτη σημείωσε ότι θα εξέταζε μια τέτοια πρόταση.

Ο πόλεμος στη Συρία, ο οποίος ξέσπασε τον Μάρτιο του 2011 και χαρακτηριζόταν ήδη εξαιρετικά περίπλοκος, παίρνει νέα τροπή με την εμπλοκή της Ρωσίας, ενός αταλάντευτου συμμάχου του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Μια συμμαχία περίπου 40 χωρών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, στην οποία η Ρωσία δεν συμμετέχει, διεξάγει από τον Σεπτέμβριο του 2014 αεροπορικά πλήγματα εναντίον του ΙΚ στη Συρία, κάτι όμως που δεν μοιάζει να αποδυνάμωσε σημαντικά τους τζιχαντιστές.
ΠΗΓΗ

on 11:53 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Προειδοποίηση απευθύνουν οι «συμμαχικές δυνάμεις» στη Ρωσία

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.