Προς το ευρώ οδεύει η κατεχόμενη Κύπρος!


«Διαζύγιο» με την τουρκική λίρα και σταδιακή μετάβαση στο ευρώ προανήγγειλε την Τρίτη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, επισημαίνοντας ότι ξεκίνησαν οι σχετικές τεχνικές εργασίες στην Κύπρο για το θέμα αυτό.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV..
, ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι η μετάβαση στο ευρώ, η τελωνειακή ένωση και οι άλλες διεργασίες εναρμόνισης δεν είναι εργασίες που μπορούν να αφεθούν για μετά από ένα δημοψήφισμα στο οποίο ο κόσμος θα ψηφίσει θετικά, το «ναι».

«Αυτή είναι μια διαδικασία και σε πρώτο στάδιο θα συσταθεί η μετάβαση στο ευρώ και η τελωνειακή ένωση. Στη συνέχεια θα έρθει στην ημερήσια διάταξη η προσαρμογή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα θέματα υγείας, περιβάλλοντος και σε άλλα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ως προς την αλλαγή του νομίσματος θα υπάρξουν διαβουλεύσεις για τις τεχνικές λεπτομέρειες και με την Τουρκία, προσθέτοντας ακόμη ότι «στόχος είναι να καταργηθεί ο κανονισμός για την 'πράσινη γραμμή'».

Ο κ. Ακιντζί είπε, τέλος, ότι και στις επαφές μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς στις Βρυξέλλες και στη Νέα Υόρκη συζητήθηκε το θέμα της μετάβασης στο ευρώ και η τελωνειακή ένωση και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έδωσαν υπόσχεση για επιτάχυνση ενώ χθες Δευτέρα στη συνάντηση των ηγετών συμφώνησαν την ίδρυση ad hoc επιτροπής.
ΠΗΓΗ

on 5:52 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Προς το ευρώ οδεύει η κατεχόμενη Κύπρος!

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.