Γιατί είναι επικίνδυνο να κάνουμε καυτό μπάνιο το χειμώνα;


Μπορεί να μην υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό τις χειμωνιάτικες ημέρες και νύχτες από ένα καυτό αφρόλουτρο, ώστε να ζεσταθεί και να χαλαρώσει το σώμα και το πνεύμα σας, όμως αυτή τη συνήθεια αποδεικνύεται τώρα κακή για την καρδιά σας.

Σύμφωνα με πρόσφατη ιαπωνική επιστημονική μελέτη, ένα μπάνιο με καυτό νερό το χειμώνα μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κιότο, με επικεφαλής τον Δρ. Τσίκα Νισιγιάμα, ανέλυσαν στοιχεία από 11.000 περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής, οι οποίες καταγράφηκαν στην Οσάκα μεταξύ 2005 και 2007 και ανακάλυψαν ότι πριν από την ανακοπή: το 22% των ασθενών κοιμούνταν, το 9% έκαναν αφρόλουτρο, το 3% εργάζονταν και το 0,5% γυμνάζονταν, ενώ οι υπόλοιποι ασχολούνταν με άγνωστες δραστηριότητες.

Όπως διαπίστωσαν το πιο επικίνδυνο ήταν το καυτό αφρόλουτρο, ενώ η λιγότερο επικίνδυνη ήταν η γυμναστική. Μάλιστα, ο κίνδυνος για το πρώτο συσχετιζόταν με την περιβαλλοντική θερμοκρασία, με την πλειοψηφία των ανακοπών να έχει σημειωθεί τους χειμερινούς μήνες της περιόδου 2005-2007.

«Πιθανότατα το να μπαίνει κανείς σε καυτό νερό όταν κάνει κρύο, προκαλεί απότομη ελάττωση της αρτηριακής πίεσης, γεγονός που πιέζει την καρδιά», σημειώνουν οι ερευνητές και τονίζουν ότι:

«Τα προληπτικά μέτρα, όπως η θέρμανση του μπάνιου και των χώρων γύρω από αυτό ή ακόμα και η αποφυγή του αφρόλουτρου, μπορεί να είναι σημαντικά για τους υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου ασθενείς».
ΠΗΓΗ

on 10:33 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Γιατί είναι επικίνδυνο να κάνουμε καυτό μπάνιο το χειμώνα;

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.