Αρχηγός Αλβανίας: ‘’Στο Ευρωπαϊκό της Γαλλίας πάμε ως Μεγάλη Αλβανία"


Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Μόλις δύο μέρες από την δημοσίευση του άρθρου μας, που καταγγείλαμε την απαράδεκτη ανθελληνική και αντισερβική συμπεριφορά των Αλβανών φιλάθλων, τόσο στη σειρά των ποδοσφαιρικών αγώνων με την Σερβία...
όσο και κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών της πρόκρισης της Αλβανίας για πρώτη φορά στην Ιστορία της, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 2016, στη Γαλλία και ο εισαγγελέας στη νότια Σερβία διέταξε έρευνα για την προκλητική συμπεριφορά Αλβανών στην πόλη Μπουγιάνοβατς , ασκώντας δίωξη για «διασπορά φυλετικού, εθνικού και θρησκευτικού μίσους» μετά τη δημοσίευση στο διαδίκτυο βίντεο, όπου αλβανόφωνοι φωνάζουν υβριστικά συνθήματα κατά των Σέρβων και τραγουδούν, στη σερβική γλώσσα, το σύνθημα «σκοτώστε, σφάξτε, Σέρβος να μη μείνει». Η αστυνομία έλαβε εντολή να διερευνήσει αν πρόκειται για οργανωμένη ενέργεια.

Την ίδια στιγμή στην εορτή που διοργανώθηκε στην πλατεία των Τιράνων προς τιμή της Εθνικής, με τη συμμετοχή χιλιάδων φιλάθλων, ο Αρχηγός της Εθνικής Αλβανίας Λορίκ Τσάνα, δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι «Στο Ευρωπαϊκό της Γαλλίας πάμε ως Μεγάλη Αλβανία», ενώ αρκετοί παίκτες της Εθνικής Αλβανίας έκαναν ειρωνικά σχόλια για τη Σερβία.

Ενώ τελετή υποδοχής, σύμφωνα με τις Αλβανικές ε/φ, διοργάνωσε στην Προεδρία της Δημοκρατίας για την Εθνική Αλβανίας και ο Πρόεδρος Μπουγιαρ Νισάνι, κατά την οποία τους απένειμε τη διάκριση «Τιμή του Έθνους».

Αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχουμε παρέμβαση εισαγγελέα και για όλα αυτά που γίνανε στην Αλβανία. Απλά γιατί πέραν των φιλάθλων τα υιοθετεί και το επίσημο Αλβανικό κράτος … Σε ότι αφορά την παρουσία της Αλβανίας στα Ευρωπαϊκά σαλόνια της Γαλλίας η UEFA και οι διοργανωτές θα πρέπει να προβλέψουν αυστηρά μέτρα έναντι προκλήσεων που θα εκθέσουν την διοργάνωση.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο
ΠΗΓΗ

on 9:20 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Αρχηγός Αλβανίας: ‘’Στο Ευρωπαϊκό της Γαλλίας πάμε ως Μεγάλη Αλβανία"

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.