Κλείνουν τα μεγάλα κανάλια
Επιτέλους διεθνής διαγωνισμός για τις άδειες των καναλιών

Τα τελειώνει σήμερα ο Ν. Παππάς

Επί 25 χρόνια οι μεγαλοκαναλάρχες κυβερνούσαν τον τόπο, ανέβαζαν και κατέβαζαν κυβερνήσεις και έκαναν πλάτες σε κλέφτες πολιτικούς που λήστευαν το δημόσιο χρήμα, με αποτέλεσμα να φτάσει η χώρα στη σημερινή τραγωδία που ζούμε

ΦΑΙΝΕΤΑΙ πώς έφτασε το τέλος των μεγάλων καναλιών, που εδώ και 25 χρόνια ποδηγετούν την πολιτική ζωή του τόπου και φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την τραγωδία που ζει σήμερα ο λαός και η χώρα.

Γιατί στα 25 αυτά χρόνια οι αδίστακτοι μεγαλοκαναλάρχες κυβερνούσαν ουσιαστικά οι ίδιοι τον τόπο, ανέβαζαν και κατέβαζαν κυβερνήσεις, άλλαζαν υπουργούς και πρωθυπουργούς σαν τα πουκάμισά τους και απέκλειαν από την πολιτική ζωή του τόπου κάθε έντιμο πολιτικό, κάλυπταν δε, πλήρως όλους εκείνους τους κλέφτες πολιτικούς, που λήστευαν ανενόχλητοι το δημόσιο χρήμα. Χωρίς την ανοχή και τη βοήθεια των μεγαλοκαναλαρχών ο τόπος δεν θα είχε φθάσει στη σημερινή τραγική κατάσταση.

Επιτέλους η κυβέρνηση τόλμησε να συγκρουστεί μετωπικά με τους λεγόμενους νταβατζήδες της ενημέρωσης και να βάλει τέλος σε ένα σκάνδαλο που ταλανίζει τη δημόσια ζωή για 25 ολόκληρα χρόνια.

Με νόμο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή ο Νίκος Παππάς, τσακίζει στην κυριολεξία το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής. Κανάλια, κρατικές προμήθειες, δημόσια έργα επιχειρηματίες και πολιτικό σύστημα που έχουν διαβρώσει την πολιτική και οικονομική ζωή και οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Γιατί η αμαρτωλή σχέση των νταβατζήδων της ενημέρωσης με το πολιτικό σύστημα δημιούργησε το ολιγοπώλιο στα δημόσια έργα και τις σκανδαλώδεις προμήθειες, ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο με εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Το καρτέλ των νταβατζήδων αυθαιρετώντας και παρανομώντας, εκμεταλλευόμενο τις σχέσεις διαπλοκής με το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, κατάφερε να δημιουργήσει ένα μονοπώλιο στο χώρο της ενημέρωσης με τα αυθαίρετα κανάλια, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποίησε ως όχημα για να λεηλατήσει τις προμήθειες του δημοσίου, τις μεγάλες εργολαβίες, τα εξοπλιστικά και να διαμορφώσει προνομιακή σχέση με το τραπεζικό σύστημα, ληστεύοντας στην κυριολεξία τις τράπεζες, αφού τα θαλασσοδάνεια των βαρόνων της τηλεόρασης και των συνδεδεμένων με το σύστημα αυτό επιχειρήσεων, ξεπερνούν τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ!

Με το νόμο που καταθέτει η κυβέρνηση σήμερα στη Βουλή, τελειώνει οριστικά ο φαύλος κύκλος της παρανομίας και της διαπλοκής. Με την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για τις πανελλαδικές άδειες τηλεόρασης, τελειώνουν τα μεγάλα κανάλια, που σύντομα θα αποτελούν παρελθόν. Στον καινούργιο χρόνο το τηλεοπτικό τοπίο δεν θα έχει καμία σχέση με το σύστημα των νταβατζήδων οι οποίοι δεν μπορούν καν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό αφού έχουν ανεξόφλητα θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ καθώς και άλλα τοξικά χρέη προς το δημόσιο. Τελειώνει επίσης και το σκάνδαλο με τις off shore που έκρυβαν τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των καναλιών.

Οι νέες εταιρείες θα πρέπει να έχουν κατατεθειμένο κεφάλαιο οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα φυσικά πρόσωπα που θα εμφανίζονται ως μέτοχοι υποχρεούνται να διαθέτουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα καθώς και βεβαίωση από την τράπεζα ότι δεν έχουν πρόβλημα με θαλασσοδάνεια. Βέβαια το κόστος της άδειας στο διαγωνισμό που θα γίνει για τέσσερις πανελλαδικές συχνότητες, αναμένεται να εκτοξευθεί από είκοσι έως σαράντα εκατομμύρια ευρώ. Οι νέοι ιδιοκτήτες των πανελλαδικής εμβέλειας καναλιών είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να απασχολούν με σύμβαση εργασίας τετρακόσιους εργαζόμενους στο κάθε κανάλι. Μικρότερος είναι ο αριθμός για τα λεγόμενα θεματικά κανάλια, αθλητικά, οικολογικά, μουσικά, ενώ για τα περιφερειακά κανάλια ο διαγωνισμός θα γίνει μετά από τέσσερις μήνες. Οι νταβατζήδες της ενημέρωσης στην εναγώνια προσπάθειά τους να διασωθούν άρχισαν τις επιθέσεις κατά κυβερνητικών στελεχών. Χρησιμοποιώντας για μια ακόμα φορά τις γνωστές σε αυτούς εκβιαστικές μεθόδους, επιδιώκουν να μεταθέσουν το διαγωνισμό κερδίζοντας χρόνο. Βέβαια δεν υπάρχει καμιά περίπτωση καθυστέρησης στο επίμαχο αυτό νομοσχέδιο, με δεδομένη τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να συγκρουστεί μετωπικά με τη διαπλοκή, την παρανομία, την αυθαιρεσία και τα μονοπώλια. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η απόφαση για δημιουργία θυγατρικής εταιρείας της ΕΡΤ, η οποία θα αναλάβει τη μεταφορά σήματος τελειώνοντας οριστικά και το μονοπώλιο της Digea. Το σύστημα της διαπλοκής που είχε παραμορφώσει τη δημόσια και οικονομική ζωή του τόπου λειτουργώντας με πρακτικές μαφίας όταν χάσει τον ενημερωτικό βραχίονα αναγκαστικά θα καταρρεύσει. Γιατί δε θα μπορεί πλέον να χειραγωγεί το πολιτικό σύστημα και να εκβιάζει για έργα, προμήθειες και θαλασσοδάνεια. Η εξέλιξη αυτή θα έχει σαν αποτέλεσμα την αποκατάσταση της τάξης στην αγορά, στα μεγάλα έργα και τις προμήθειες.
ΠΗΓΗ

on 7:18 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Κλείνουν τα μεγάλα κανάλια

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.