Γιατί είναι επικίνδυνο να πίνουμε ανθρακούχο νερό;


Το ανθρακούχο νερό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αναψυκτικά, επειδή είναι δροσιστικό, αλλά συνάμα διαιτητικό, καθώς δεν περιέχει ζάχαρη και ως εκ τούτου θερμίδες. Για το λόγο αυτό, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να το πίνουν σχεδόν καθημερινά, είτε γιατί κάνουν δίαιτα, είτε γιατί δεν θέλουν να πιουν ποτό ή καφέ.

Ωστόσο, το ανθρακούχο νερό δεν είναι τόσο αθώο, όσο νομίζουμε…

Περιέχει ανθρακικό οξύ, το οποίο δημιουργείται από το διοξείδιο του άνθρακα που διαλύεται στο νερό και το οποίο, όπως όλα τα οξέα που περιέχουν τα ανθρακούχα ποτά, διαβρώνει το σμάλτο των δοντιών, καταστρέφοντας το.

Αρκεί ένα και μόνο ποτήρι ανθρακούχο νερό για να προκαλέσει φθορά στην οδοντοστοιχία μας, καθώς όταν καταναλώνουμε κάτι όξινο το pH της στοματικής κοιλότητας επιστρέφει στο φυσιολογικό μετά από περίπου 45 λεπτά.

Μεγαλύτερη είναι φυσικά η ζημιά που προκαλούν στα δόντια τα ανθρακούχα αναψυκτικά με ζάχαρη.

Ένα «έξυπνο» τρικ για να απολαύσετε το ανθρακούχο νερό σας και να περιορίσετε σε κάποιο βαθμό τις βλάβες που αυτό θα προκαλέσει στα δόντια είναι να το πίνετε με καλαμάκι ή να το συνοδεύεται με φαγητό, το οποίο κάνει το pH της στοματικής κοιλότητας λιγότερο όξινο.
ΠΗΓΗ

on 10:32 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Γιατί είναι επικίνδυνο να πίνουμε ανθρακούχο νερό;

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.