Απειλεί τους πάντες από τη φυλακή ο Λιακουνάκος
Βγαλτε με απο εδω μεσα, γιατι θα σας παρω ολους στο λαιμο μου!

Κρινεται σημερα απο την αποφαση ανακριτη και εισαγγελεα η τυχη της καθαρσης

Μηνυμα με αποδέκτες ισχυρά πρόσωπα της πολιτικής και της διαπλοκής, έστειλε από τα κρατητήρια της ασφάλειας, ο βαρόνος των εξοπλιστικών Θωμάς Λιακουνάκος.

Η αποκάλυψη της κίνησης των λογαριασμών από την παράκτια εταιρεία «INTERACTION» εμπλέκει στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών τουλάχιστον δύο υπουργούς, έναν επιχειρηματία που ήταν για πολλά χρόνια στην κορυφή της διαπλεκόμενης πυραμίδας, το γιό ενός πανίσχυρου επιχειρηματία και εκδότη, με τον οποίο μοιράζονταν τις προμήθειες από τα μαχητικά ελικόπτερα Απάτσι και πολλούς άλλους μεγαλόσχημους παράγοντες. Όταν ανοίξουν οι λογαριασμοί από τις υπόλοιπες offshore εταιρείες του Θωμά Λιακουνάκου, θα γίνει σεισμός στο πολιτικό επιχειρηματικό και εκδοτικό σύστημα. Ο βαρόνος των εξοπλιστικών που μονοπωλούσε τα τελευταία σαράντα χρόνια τις προμήθειες του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, είχε εξασφαλίσει ασυλία και από τα δύο μεγάλα κόμματα. Με τη ΝΔ τον συνδέουν δεσμοί … αίματος αφού ήταν προστατευόμενος του Ευάγγελου Αβέρωφ και του Μιλτιάδη Έβερτ. Αμέσως μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981 ο Θωμάς Λιακουνάκος άρχισε να λαδώνει και το σύστημα της πράσινης εξουσίας, με αποτέλεσμα να πάρει πολλαπλάσιες σε μέγεθος συμβάσεις και να σταματήσει ο έλεγχος για το σκάνδαλο με τα άρματα μάχης Λέοπαρντ. Εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τις σχέσεις διαπλοκής που είχε το σύστημα Σημίτη, με το γερμανικό παράγοντα και λαδώνοντας με εκατομμύρια ευρώ κόμματα και υπουργούς, κατάφερε να ξεπουλήσει ό,τι σαράβαλο διάθετε ο γερμανικός κολοσσός της KraussMaffei και να εξασφαλίσει μια σειρά νέων προνομιακών συμβάσεων.

Παραμονές εκλογών ο Θωμάς Λιακουνάκος έφτασε σε σημείο να εισπράξει ογδόντα εκατομμύρια ευρώ για το έργο του ηλεκτρονικού πολέμου, χωρίς να εκτελέσει ούτε καν ένα μικρό μέρος των συμβατικών του υποχρεώσεων. Δύο υπουργοί Άμυνας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ είχαν εξασφαλίσει ιδιότυπη ασυλία στον αρχιβαρόνο της μίζας. Το ίδιο συνέβαινε και με άλλους υπουργούς που κατείχαν νευραλγικά πόστα σε όλες τις κυβερνήσεις. Το γιγαντιαίο σκάνδαλο με τις προνομιακές συμβάσεις που εξασφάλιζε ο Λιακουνάκος και τις μίζες που διακινούσε απ’ τις παράκτιες εταιρείες το είχε αποκαλύψει με στοιχεία-φωτιά πριν από πολλά χρόνια η εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ». Όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες και ειδικά ο μηχανισμός οικονομικού ελέγχου στο Γαλάτσι είχαν ζητήσει τα στοιχεία για το σκάνδαλο η «ΑΥΡΙΑΝΗ» τους παρέδωσε ένα φάκελο εκατοντάδων σελίδων με τις ύποπτες κινήσεις των λογαριασμών.

Η κρατική αυτή υπηρεσία αντί να πραγματοποιήσει έλεγχο με το πολυάριθμο προσωπικό που διέθετε, ζητούσε από την εφημερίδα… λεπτομέρειες για τις κινήσεις των λογαριασμών! Όπως ήταν αναμενόμενο ο φάκελος θάφτηκε μέχρι πρόσφατα. Όταν υπήρξε η πολιτική βούληση για σύγκρουση με τον αρχιβαρόνο της μίζας, τότε όλα τα στοιχεία τα οποία προυπήρχαν αξιοποιήθηκαν και γι’ αυτό διατάχθηκε η σύλληψή του. Απ’ την απόφαση που θα λάβουν σήμερα οι δικαστές θα κριθεί το μέλλον της κάθαρσης.

Συνελήφθη και ο γιος του Λιακουνάκου

Συνελήφθη, την ώρα που επισκεπτόταν τον πατέρα του και ο γιος του Θωμά Λιακουνάκου, Νικόλαος. Ο γιος Λιακουνάκος κατηγορείται για μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών, με τη συνολική οφειλή, σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία, να ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ. Ο Νικόλαος Λιακουνάκος κρατήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και μετά αφέθηκε ελεύθερος.

Σε ανακοίνωσή του, ο γιος Λιακουνάκος υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη οφειλή, έχει ήδη εξοφληθεί, μετά τη ρύθμιση που είχε γίνει, κάνει λόγο για ανύπαρκτη φορολογική εκκρεμότητα και αφήνει αιχμές για τη συγκυρία της κράτησής του, η οποία, όπως υποστηρίζει, παρατάθηκε μέχρι τις πρωινές ώρες, προκειμένου να προσκομιστούν από την αρμόδια ΔΟΥ, τα στοιχεία που πιστοποιούσαν την τακτοποίηση της οφειλής.
ΠΗΓΗ

on 6:06 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Απειλεί τους πάντες από τη φυλακή ο Λιακουνάκος

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.