Τελεσίγραφο Ερντογάν προς τη Μόσχα


Η Ρωσία έχει σημαντικά οικονομικά συμφέροντα στην Τουρκία στους τομείς της πυρηνικής ενέργειας και του φυσικού αερίου και «δεν πρέπει να τα χάσει» εξαιτίας της Συρίας, προειδοποίησε την Πέμπτη ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Αν οι Ρώσοι δεν…
κατασκευάσουν το πυρηνικό εργοστάσιο Μερσίν Άκουγιου, θα έρθουν άλλοι να το κάνουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε δημοσιογράφο που τον ρωτούσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ιαπωνία αν το σχέδιο κατασκευής του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας από τη Ρωσία στο νότιο τμήμα της χώρας θα επηρεαστεί από την ένταση που έχει δημιουργήσει στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών η ρωσική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

«Οι Ρώσοι έχουν ήδη επενδύσει 3 δισ. δολ. στο έργο. Κατά συνέπεια, οφείλουν να είναι πιο προσεκτικοί», είπε σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet.

Ο πυρηνικός σταθμός του Άκουγιου αποτελεί σχέδιο ύψους 19 δισ. ευρώ (21 δισ. δολ.). Κατασκευάζεται από τη Ρωσία και, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα λειτουργήσει το 2020.

Η Ρωσία ελέγχει επίσης τις τουρκικές προμήθειες σε φυσικό αέριο. Η Τουρκία εισάγει από τη Ρωσία το 50% του φυσικού αερίου που χρησιμοποιεί.

«Η απώλεια της Τουρκίας θα ήταν μεγάλη»

«Είμαστε ο πρώτος καταναλωτής του ρωσικού φυσικού αερίου. Η απώλεια της Τουρκίας θα ήταν μεγάλη απώλεια για τη Ρωσία», δήλωσε ο Ερντογάν προειδοποιώντας ότι η Τουρκία θα μπορούσε να αναγκαστεί να στραφεί προς άλλους προμηθευτές.

«Είμαστε οργισμένοι από το ότι η Ρωσία ενεργεί κατά τρόπο που μπορεί να προκαλέσει πλήγμα στα ρωσικά οικονομικά συμφέροντα στην Τουρκία», τόνισε ο τούρκος πρόεδρος.
ΠΗΓΗ

on 5:35 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Τελεσίγραφο Ερντογάν προς τη Μόσχα

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.