«Διαγράφει» τις ελληνοτουρκικές διαφορές η Μέρκελ
Σε μείζον «εθνικό ζήτημα» για τη χώρα μας εξελίσσεται η πρωτοβουλία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ, αναφορικά με το «μεταναστευτικό» ζήτημα, όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα δηλώσεις της στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στην Άγκυρα.

Η Άνγκελα Μέρκελ αδιαφορώντας ουσιαστικά για τον ευρωπαίο εταίρο της την Ελλάδα, πετάει στον κάλαθο των αχρήστων το εθνικό συμφέρον της, υποσκελίζοντας τις εδώ και χρόνια ελληνοτουρκικές διαφορές και προσπαθεί να δημιουργήσει «ντε φάκτο» κατάσταση στο Αιγαίο. Ενεργώντας με πασιφανή ιδιοτέλεια, είναι γνωστή η πίεση των ψηφοφόρων της και βεβαίως ως αποικιοκράτης και κυρίαρχος της «γερμανικής» Ευρώπης, η γερμανίδα καγκελάριος, «υπέκυψε» ουσιαστικά στις απαιτήσεις της Άγκυρας.

Προκειμένου να επιτύχει, ένα ευνοϊκό για εκείνη σύντομο αποτέλεσμα στο ζήτημα της μεταναστευτικής κρίσης, δεν δίστασε να «καθαρίσει», να διαγράψει επί της ουσίας, ένα ευαίσθητο διμερές διπλωματικό ζήτημα, όπως είναι αυτό των ελληνοτουρκικών διαφορών, με το πρόσχημα του υποτιθέμενου ευρωπαϊκού συμφέροντος.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για επανεισδοχή της Τουρκίας, για επανέναρξη των προενταξιακών συνομιλιών Ε.Ε. – Τουρκίας, στην οποία θα πρωτοστατήσει η ίδια, δίνοντας έτσι πρόσθετο ειδικό βάρος στο ζήτημα. Για να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τη διαπραγματευτική θέση η γερμανίδα καγκελάριος, τάχθηκε υπέρ του χαρακτηρισμού της Τουρκίας ως «ασφαλούς χώρας». Επίσης, δεσμεύτηκε για την απελευθέρωση ενός πολύ μεγάλου ευρωκονδυλίου που θα διατεθεί στην Άγκυρα, για την αντιμετώπιση της έξαρσης της μεταναστευτικής ροής. Επιπροσθέτως, καθιερώνει ουσιαστικά ως βασικό συνομιλητή την Τουρκία στο ζήτημα της προστασίας των συνόρων Ελλάδας (Ευρώπης;) – Τουρκίας και βασικό επίσης συνομιλητή με την εν γένει αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Και για να προλάβει τυχόν (;) αντιδράσεις της Ελλάδας, η Άνγκελα Μέρκελ, μέσω των γνωστών διαρροών, άφησε να εννοηθεί ότι προχωρήσει σε μια «άτυπη δημοσιονομική χαλάρωση» για τη χώρα μας, αρκεί να δεχθούμε όσους περισσότερους μετανάστες και πρόσφυγες είναι δυνατό! Η Γερμανίδα καγκελάριος, ήδη είχε σκιαγραφήσει το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Άγκυρα, μιλώντας στην Frankfurter Allgemeine Zeitung : «….επιπλέον, χρειαζόμαστε μια καλύτερη συνεργασία στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Δικό μας συμφέρον είναι να βάλουμε σε καλύτερη τάξη και να ελέγξουμε τη ροή των προσφύγων, το συμφέρον της Τουρκίας είναι να λάβει ελάφρυνση του βάρους της» είπε μεταξύ άλλων. Νταβούτογλου Μετά τις συνομιλίες Μέρκελ – Νταβούτογλου στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός επέμεινε στη λύση του συριακού ζητήματος (η Άγκυρα επιθυμεί την εκδίωξη του Άσαντ) και διευκρίνισε ωστόσο ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Γερμανία ώστε να αποτραπεί η παράνομη μετανάστευση. Πρόσθεσε ακόμη πως η Τουρκία αναμένει την επίσπευση της διαδικασίας ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πως έχει σημειωθεί πρόοδος στο θέμα των ταξιδιών Τούρκων πολιτών στην ΕΕ χωρίς βίζα.

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ είπε πως η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. «Πώς μπορούμε να οργανώσουμε την ενταξιακή διαδικασία πιο δυναμικά;» ρώτησε η Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο Πρωθυπουργό και πρόσθεσε: «Η Γερμανία είναι έτοιμη να ανοίξει φέτος το κεφάλαιο 17 και να κάνει προετοιμασίες για τα (κεφάλαια) 23 και 24. Μπορούμε να μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες».
ΠΗΓΗ

on 7:30 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for «Διαγράφει» τις ελληνοτουρκικές διαφορές η Μέρκελ

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.