Παραβιάζεται το Εθνικό Απόρρητο από κυβερνώντες και κόμματα – Που είναι ο εισαγγελέας;


Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Ένα από τα σοβαρότερα αδικήματα είναι αυτό της διαρροής απορρήτων εγγράφων και ιδιαίτερα αυτών που περιέχουν και πληροφορίες εθνικής σημασίας....
Γενικά διαρροή Εθνικών Σχεδίων αλλά και κάθε διαβαθμισμένης πληροφορίας που έχει να κάνει με την εθνική ασφάλεια επισύρει μεγάλες ποινές.

Αυτό που ζήσαμε στη βουλή ήταν μια αποκάλυψη που μας έδειξε πως αντιλαμβάνονται το εθνικό απόρρητο οι ίδιοι οι κυβερνώντες. Είχαμε λοιπόν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη συνεδρίαση της Βουλής, την οποία προκάλεσε η αναφορά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και άλλων πολιτικών αρχηγών στην επιστολή που απέστειλε το υπουργείο Εξωτερικών στις ηγεσίες των κομμάτων σχετικά με το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων.

Ο υπουργός Εξωτερικών έθεσε το θέμα της δημοσιοποίησης της ύπαρξης του εγγράφου το οποίο χαρακτήρισε απόρρητο και πρόσθεσε ότι η δημοσιοποίηση αυτή βλάπτει τα ελληνικά συμφέροντα.

Για το θέμα πήρε το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος που κατηγόρησε τον κ. Κοτζιά ότι «ψεύδεται», όταν λέει, ότι τα κόμματα δημοσιοποίησαν απόρρητο έγγραφο, και υποστήριξε ότι το έγγραφο ήταν αδιαβάθμητο ενώ το κατέθεσε στα πρακτικά.
ΠΗΓΗ

on 6:04 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Παραβιάζεται το Εθνικό Απόρρητο από κυβερνώντες και κόμματα – Που είναι ο εισαγγελέας;

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.