Ισόβια στο Γιάννη Σμπώκο για τις μίζες στα εξοπλιστικά


Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε στο Γιάννη Σμπώκο το τριμελές εφετείο κακουργημάτων για το εξοπλιστικό πρόγραμμα «Ερμής 2», επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Για την ίδια υπόθεση επέβαλε 25 και 20 χρόνια αντίστοιχα στους Αντώνη Κάντα και Νίκο Λεονταρίτη.

Στους δύο τελευταίους αναγνωρίστηκε από ένα ελαφρυντικό, έμπρακτης μεταμέλειας και καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, αντίστοιχα.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει για το αν θα κάνει δεκτό το αίτημα των κατηγορουμένων για αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους μέχρι το Εφετείο με την εισαγγελέα της έδρας να κάνει δεκτό το αίτημα για τους Κάντα και Λεονταρίτη, όχι όμως και για το Γιάννη Σμπώκο.

Υπενθυμίζεται πως οι Γιάννης Σμπώκος – πρώην διευθυντής Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας – πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών και Νίκος Λεονταρίτης – στέλεχος της διεύθυνσης Εξοπλισμών βρέθηκαν στο εδώλιο, με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε απιστία, με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Οι ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου έχουν παραγραφεί βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος Ζαχαρίας Ανδρουλάκης έχει αποβιώσει.
ΠΗΓΗ

on 4:56 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Ισόβια στο Γιάννη Σμπώκο για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.