Έσκασε «κανόνι» με τράπεζα του Λουξεμβούργου – Μαύρο χρήμα με ουρά (70 δισ. ευρώ)


Το γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας αγόρασε ένα CD με πληροφορίες για υποθέσεις φοροδιαφυγής έναντι 5 εκ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του περιοδικού Der Spiegel. Το ύψος των ύποπτων συναλλαγών ανέρχεται στα 70 δισ. ευρώ.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, οι υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται κυρίως τράπεζες και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, δεν αφορούν μόνο πράξεις φοροδιαφυγής, αλλά και χάλκευση συναλλαγών, οι οποίες οδήγησαν σε παράνομες επιστροφές φόρου.

Από το σύνολο των δεδομένων, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, το Spiegel αποκαλύπτει μόνο το όνομα της τράπεζας Banque et Caisse d’Epargne de l’Etat (BCEE) του Λουξεμβούργου, η οποία διατηρεί υποκαταστήματα στα σύνορα της χώρας με τη Γερμανία.

Το συγκεκριμένο CD είναι το ένατο που αγοράζεται μετά το 2010 από το υπουργείο Οικονομικών του Ντίσελντορφ. Οι έρευνες σχετικά με την υπόθεση σε διοικητικό επίπεδο βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ενώ οι δικαστικές έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.
ΠΗΓΗ

on 10:20 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Έσκασε «κανόνι» με τράπεζα του Λουξεμβούργου – Μαύρο χρήμα με ουρά (70 δισ. ευρώ)

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.