Δημήτρης Σούλτας: Άντε πνίξου, Μπάρακ Ομπάμα


Αυτή η φωτογραφία κάνει από χθες το γύρο του κόσμου, έχει τραβηχτεί από τον επίσημο φωτογράφο του Λευκού Οίκου και υμνείται από τους οπαδούς του Ομπάμα για τη φυσικότητα του προέδρου, την άνεση του με το παιδί και άλλα τέτοια ροζ και αγαπησιάρικα, που συνοδεύουν τέτοιες εικόνες. Το κακό είναι ότι αυτή τη φωτογραφία υπάρχει δίπλα σε χιλιάδες άλλες που δείχνουν ανθρώπους να προσπαθούν να κολυμπήσουν, να προσπαθούν να γαντζωθούν από έναν βράχο, εικόνες νεκρών παιδιών στη θάλασσα, εικόνες μωρών που κλαίνε και τρέμουν από το κρύο.

Ο κύριος «παίκτης» στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που έχει χρηματοδοτήσει ταλιμπάν, ισλαμιστές και διάφορους χασάπηδες, που δεν έχει κάνει το παραμικρό για τους πρόσφυγες, που σφυράει αδιάφορα μπροστά σ’ αυτή την απίστευτη ανθρώπινη οδύσσεια, αυτό που έχει να μας δείξει είναι μια σκηνοθετημένη τρυφερότητα, απέναντι σε ένα μωρό; Ενδεχομένως βέβαια να μη θέλει να το δείξει σε μας, αλλά στον μέσο αμερικανό, για τον οποίο το ιερότερο πράγμα στον κόσμο είναι το ροζ του συννεφάκι.

Το μωρό που κρατά στα χέρια του ο αμερικανός πρόεδρος, κατά πάσα πιθανότητα, τις έννοιες “πόλεμος”, “πείνα”, “προσφυγιά” θα τις δει μόνο στην τηλεόραση ή θα τις διαβάσει μόνο στα βιβλία του. Ίσως μάλιστα κάνει και το διδακτορικό του με θέμα τις γεωπολιτικές ισορροπίες στη Μέση Ανατολή.

Είναι δοκιμασμένη η προεδρική συνταγή: Λαϊφσταϊλιές, επικοινωνιακά παιχνίδια και ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος για τον μέσο αμερικανό. Νισάφι πια. Στο Αιγαίο πεθαίνουν παιδιά. Και ένας που θέλει να δείξει την αγάπη του για τα παιδιά δεν κάνει απλώς φωτογραφήσεις με ένα μωρό στο ασφαλές περιβάλλον του γραφείου. Σταματά τους πολέμους που η χώρα του έσπειρε και έχουν κοστίσει χιλιάδες ζωές.

Μπορεί κάποιοι «εκσυχρονισμένοι» ή «κουλ φιλελεύθεροι» να βρίσκουν αυτό το κείμενο παρωχημένο, εμμονικό αριστερό. Με αφήνει παγερά αδιάφορο. Μου είναι αδιάφορο τι πιστεύουν άνθρωποι που θεωρούν ότι η ζωή γίνεται καλύτερη με χαριτωμενιές. Η ζωή γίνεται καλύτερη, όταν κάνεις κάτι για να έχουν όλοι δικαίωμα σ’ αυτήν.
ΠΗΓΗ

on 5:33 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Δημήτρης Σούλτας: Άντε πνίξου, Μπάρακ Ομπάμα

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.