Βαρουφάκης: Οι τροϊκανοί τα “βρήκαν” με τους ολιγάρχες και διέλυσαν το ΣΔΟΕ


Με όρους συνωμοσιολογίας αντιμετωπίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης την συμφωνία της 12ης Ιουλίου μεταξύ Τσίπρα και Ε.Ε. Ταυτόχρονα, καταγγέλλει ότι οι τροϊκανοί «τα βρήκαν» με τους Ελληνες ολιγάρχες και διέλυσαν τον ΣΔΟΕ.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή οικονομική εφημερίδα Virtsaftsmplat, ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι «αυτό που οι άλλοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ έκαναν απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα τη νύχτα της 12ης Ιουλίου συνιστά μια μεγάλη συνωμοσία στην ευρωπαϊκή ιστορία».

Επιπλέον, καταγγέλλει, ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών που ήλθαν στην Ελλάδα ήταν εκείνοι οι οποίοι συνήψαν πολύ καλές σχέσεις με τους Έλληνες ολιγάρχες, και αυτοί οι εκπρόσωποι όχι μόνον εμπόδισαν το υπουργείο Οικονομικών στη συγκέντρωση στοιχείων για την επισήμανση των φοροφυγάδων, αλλά, «κάτι πολύ χειρότερο», διέλυσαν τον ΣΔΟΕ, αφού η διάλυση και η υπαγωγή των αρμοδιοτήτων του στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εξόδων, προβλέπεται, όπως λέει, στη συμφωνία με την ΕΕ.

Υποστηρίζει ότι δεν ήταν «ανορθόδοξος» υπουργός, αντίθετα έκανε «ορθόδοξες» προτάσεις σε μια Ευρώπη που επιδιώκει «ανορθόδοξες» λύσεις.

Ο ίδιος, λέει, ποτέ δεν είχε ζητήσει να μην υπάρξουν νέοι όροι, αλλά είχε υποστηρίξει όρους που η Ελλάδα θα μπορεί να εκπληρώσει, καθώς, κατά την άποψή του, οι όροι στο προτελευταίο και στο τελευταίο πρόγραμμα εγγυώνται την αποτυχία, διότι είναι αδύνατο να τηρηθούν, όπως για παράδειγμα η προκαταβολή φόρων για το 2016 από τις επιχειρήσεις, οι οποίες είτε δεν μπορούν να τους πληρώσουν είτε κλείνουν.

Τέλος, απέρριψε τις κατηγορίες ότι δεν είχε προτείνει ποτέ κάτι συγκεκριμένο στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων: «Βεβαίως και είχα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στις 11 Μαΐου, αλλά κανείς δεν ήθελε να τις συζητήσει» υποστήριξε ο Γ. Βαρουφάκης.
ΠΗΓΗ

on 7:27 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Βαρουφάκης: Οι τροϊκανοί τα “βρήκαν” με τους ολιγάρχες και διέλυσαν το ΣΔΟΕ

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.