Κατάσταση έκτακτης ανάγκης: Προσφυγικό, προαπαιτούμενα, συλλαλητήρια και… Φίλης


Επανακάμπτει το Προσφυγικό στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πραγματοποιεί διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για την σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής των μελών της ΕΕ στη Μάλτα, στις 12 Νοεμβρίου, με θέμα το Προσφυγικό, ο Μάρτιν Σουλτς θα σχηματίσει εικόνα ιδίοις όμμασι για τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα, επισκεπτόμενος δύο σημεία όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες, το κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου και το κέντρο του Βοτανικού.

Στην έκτακτη και άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Βαλέτα, ανάμεσα στα άλλα, θα εξεταστεί η πορεία υλοποίησης των πέντε κέντρων υποδοχής και παραμονής προσφύγων (hot spot) σε ισάριθμα ελληνικά νησιά και η εφαρμογή της προσωρινής εγκατάστασης 20.000 προσφύγων στην Αθήνα μέσω προγραμμάτων επιδότησης ενοικίου.

Ταυτόχρονα, στο εσωτερικό οικονομικό μέτωπο, η κυβέρνηση, στον απόηχο της επίσκεψης Μοσκοβισί στην Αθήνα, αλλά και των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων, προσπαθεί να «τρέξει» παράλληλες δράσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση των χαμηλών εισοδηματικά κοινωνικών στρωμάτων.

Σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της ανεργίας θα επιχειρηθεί η επίσπευση της αναμόρφωσης του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στην κοινωνική οικονομία (κοινωνικοί συνεταιρισμοί, ειδικά σχήματα για την απορρόφηση ανέργων), καθώς και ο άμεσος εντοπισμός όλων των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από τον αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ υπουργό Αλέξη Χαρίτση.

Αναφορικά με την προστασία των πιο αδύναμων το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής ενέκρινε την προώθηση νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την υγειονομική κάλυψη όλων των ανασφάλιστων, ενώ αποφασίσθηκε η παράταση, για ένα χρόνο, του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Και σαν μην φθάνουν όλα αυτά, την Πέμπτη πρέπει να ψηφισθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, οι συνταξιούχοι πραγματοποιούν συλλαλητήρια διαμαρτυρίας, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνει συμβολικές καταλήψεις δημαρχείων, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ετοιμάζονται για την πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου, αντιδρώντας στο πόρισμα για το Ασφαλιστικό, ενώ ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας ακόμα προσπαθεί να ξεπεράσει τις λεκτικές ακροβασίες του υπουργού Παιδείας. Αυτά έχει η έκθεση σε γνωστά «κανάλια» προβολής…
ΠΗΓΗ

on 10:10 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Κατάσταση έκτακτης ανάγκης: Προσφυγικό, προαπαιτούμενα, συλλαλητήρια και… Φίλης

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.