Πώς οι κατσαρίδες θα σώσουν τον κόσμο


Ποιος άνθρωπος δεν αηδιάζει στη θέα τους; Ιδιαίτερα οι γυναίκες, όχι μόνο σιχαίνονται την όψη τους, αλλά τις μισούν θανάσιμα. Μήπως, όμως τα αισθήματα ανατραπούν με την παρακάτω είδηση, ότι δηλαδή οι κατσαρίδες θα μπορούσαν να σώσουν ανθρώπινες ζωές;

Τα ανατριχιαστικά αυτά έντομα, μπορεί να κουβαλούν παθογόνους μικροοργανισμούς αλλά ταυτόχρονα φαίνεται, σύμφωνα με το BBC να έχουν αναπτύξει μηχανισμούς εξουδετέρωσης μικροβίων όπου με την κατάλληλη έρευνα, θα μπορούσαν να σώσουν ζωές.

Η επιστημονική κοινότητα, αναφέρει το δημοσίευμα, ενδιαφέρεται στη δημιουργία ενός ισχυρού αντιβιοτικού για την αντιμετώπιση μια σειρά ασθενειών που προκαλούνται από το E coli και άλλα βακτήρια. Κι αυτό, γιατί αν και οι κατσαρίδες κινούνται σε βρωμερά σημεία, καταφέρνουν και παραμένουν υγιείς παράγοντας τα δικά τους αντιβιοτικά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα αντιαισθητικά έντομα, αποτελούσαν τον βασικό συστατικό για γιατροσόφια τον 19ο αιώνα στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ ενώ σήμερα, νοσοκομεία της Κίνας χρησιμοποιούν σκόνη κατσαρίδας για τα εγκαύματα! Τέλος, μη ξεχνάτε ότι οι κατσαρίδες αποτελούν και… έδεσμα, οπότε σε περίπτωση μεγάλου λιμού δίνουν αυτόματα και αυτές μια διατροφική λύση…
ΠΗΓΗ

on 7:13 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Πώς οι κατσαρίδες θα σώσουν τον κόσμο

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.