Ο επικεφαλής της Frontex ζητά συλλήψεις μεταναστών στην Ευρώπη


Να συλλαμβάνονται, αν είναι απαραίτητο, οι μετανάστες που δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν άσυλο προτείνει στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ο επικεφαλής της Frontex Φαμπρίς Λεγκέρι, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Όποιος έχει ταξιδέψει παράτυπα και δεν έχει δικαίωμα να λάβει άσυλο...
θα πρέπει να οδηγείται γρήγορα πίσω στη χώρα του», αναφέρει ο Λεγκέρι, εξηγώντας πως «αν είναι απαραίτητο θα πρέπει να συλλαμβάνονται και να κρατούνται» όσοι μετανάστες εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.

Σύμφωνα με τον Λεγκέρι, η Frontex έχει ήδη καταγράψει φέτος «περισσότερες από 800.000 παράτυπες εισόδους» από τα σύνορα της ΕΕ, ενώ πολλοί περισσότεροι άνθρωποι από εμπόλεμες περιοχές αναμένεται να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη «στο ανώτατο σημείο» του κύματος μετανάστευσης, εκτιμά ο ίδιος.
ΠΗΓΗ

on 3:35 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Ο επικεφαλής της Frontex ζητά συλλήψεις μεταναστών στην Ευρώπη

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.