Στα χέρια του εφοπλιστή Βενιάμη περνά το Mega; Τι γράφεται!


Μια ανάσα χωρίζει τον εφοπλιστή Θόδωρο Βενιάμη από το να περάσει στα δικά του χέρια του Mega. Μάλιστα, όπως αναφέρει διαδικτυακή ιστοσελίδα, φημολολογία των τελευταίων ημερών εντείνεται όλο και περισσότερο και τον θέλει να είναι αυτός το νέο αφεντικό. Ο κ. Βενιάμης, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών...
, επέλεξε να επενδύσει στο κανάλι των εκδοτών παρά να ξεκινήσει εκ του μηδενός διεκδικώντας μια νέα συχνότητα όταν η κυβέρνηση προκηρύξει τον σχετικό διαγωνισμό.

Το ερώτημα που γεννάται, είναι ποιοι από τους ήδη υπάρχοντες μετόχους θα παραμείνουν στο κανάλι. Ωστόσο, όπως και να διαμορφωθεί το επιχειρηματικό προφίλ, οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Βενιάμη να περνάει στο όνομά του το πλειοψηφικό πακέτο και τους υπόλοιπους μετόχους ν’ ακολουθούν. O κ. Θεόδωρος Βενιάμης, γεννήθηκε το 1950 στο Βροντάδο της Χίου και είναι γιος του χιώτη καπετάνιου Λευτέρη Βενιάμη. Σε ηλικία 27 ετών και έχοντας πλέον ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Εμπορικών Επιστημών ιδρύει τη ναυτιλιακή εταιρεία Golden Union Shipping Co., μαζί με τον κ. Γιώργο Γαβριήλ, τον Χριστόφορο και τη Μαριάνθη Ανδρεάδη και τον Ισίδωρο Σαράντη.

Κι άλλες επενδύσεις Ο κ. Βενιάμης, εκτός της ναυτιλιακής του εταιρίας, έχει επενδύσει και σε πολλούς κλάδους της οικονομίας εκτός από τη ναυτιλία, επιστρέφοντας έτσι στην πατρίδα ένα μέρος του πλούτου που αποκτήθηκε στη θάλασσα. Ένας τομέας στον οποίο έχει να επιδείξει αξιόλογη επιχειρηματική δράση είναι αυτός των τηλεπικοινωνιών, στον οποίο διατηρεί συμφέροντα στην Οtesat-Μaritel, εταιρεία που παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες επικοινωνίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Επίσης και ο τραπεζικός τομέας έχει προκαλέσει κατά καιρούς το ενδιαφέρον του.

Είναι ένας από τους πρώτους μετόχους της Μarfin και λέγεται ότι ακόμη και σήμερα διατηρεί και εδώ συμφέροντα. Σε προσωπικό επίπεδο ο κ. Βενιάμης είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, που σπάνια θα συναντήσει κανείς στα λαμπερά σαλόνια. Είναι δύσκολος με την επικοινωνία και επιφυλακτικός με τα ΜΜΕ, καθώς κατά το παρελθόν δέχθηκε πολλές φορές επιθέσεις γιατί θέλησε να εισέλθει σε αγορές που λίγο ως πολύ θεωρήθηκαν «κλειστές», με αποτέλεσμα να «ενοχλήσει».
ΠΗΓΗ

on 12:26 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Στα χέρια του εφοπλιστή Βενιάμη περνά το Mega; Τι γράφεται!

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.